Βρήκαμε πως θα πλύνεις σωστά και εύκολα τα μεταξωτά σου ρούχα στο σπίτι

Δημοσιεύθηκε 22 Φεβρουαρίου, 2021

Μπορεί οι γυναίκες να αγαπάμε σχεδόν όλα τα ρούχα, η αλήθεια όμως είναι πως η ύφανσή τους παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και κάνει τη διαφορά. Το μετάξι (silk) είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα υλικά που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια στη βιομηχανία της μόδας.

Κύριο πλεονέκτημά του είναι πως δείχνει πολύ αριστοκρατικό, αισθησιακό και ακριβό ενώ ταιριάζει εξίσου καλά σε όλες τις γυναίκες. Οι περισσότερες από εμάς έχουν κάποιο μεταξωτό item στην γκαρνταρόμπα τους αφού είναι ό,τι πιο κομψό και stylish υπάρχει.
Μεταξωτά φορέματα, satin πιτζάμες ή ανάλαφρα τοπ προσφέρουν μοναδική αίσθηση και ακαταμάχητο στυλ. Δυστυχώς το καθάρισμά τους δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση αφού το συγκεκριμένο υλικό διαθέτει κάποιες ιδιαιτερότητες συγκριτικά με τα άλλα υφάσματα που έχουμε στην ντουλάπα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, η πλειοψηφία καταφεύγει στο καθαριστήριο για να αποφύγει τα δυσάρεστα ατυχήματα που θα οδηγήσουν στην καταστροφή του αγαπημένου σου μεταξωτού ρούχου. Εμείς σήμερα αποφασίσαμε να βρούμε και να συγκεντρώσουμε όλα τα tips των ειδικών ώστε να πλένεις τα silk ρούχα σου εύκολα και γρήγορα στο σπίτι χωρίς φυσικά να τα χαλάσεις.

1) Μην πλένεις ποτέ μαζί πολλά, διαφορετικά χρώματα. Είναι προτιμότερο να πλένεις κάθε μεταξωτό ρούχο μόνο του για να είσαι σίγουρη πως δεν θα ξεβάψει.
2) Το πλύσιμο πρέπει να γίνεται αυστηρά μόνο με κρύο νερό.
3) Απόφυγε τα σκληρά απορρυπαντικά και ρίξε μια μικρή δόση από κάποιο ήπιο απορρυπαντικό ρούχων. Επίσης στην αγορά θα βρεις ειδικά προϊόντα καθαρισμού για ρούχα από μετάξι.

4) Δοκίμασε το τοπικό καθάρισμα όταν πρόκειται για έναν λεκέ. Ψέκασε τον λεκέ με ένα ειδικό spray και τρίψε με ένα μαλακό πανί.
5) Μην βάλεις ποτέ μεταξωτό ρούχο στο στεγνωτήριο για κανέναν λόγο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram