Vegan κερατίνη: Γιατί είναι η πιο ασφαλής λύση για ολόισια μαλλιά;

Δημοσιεύθηκε 4 Ιουνίου, 2021

Aν ξυπνάτε το πρωί με φριζαρισμένα και θαμπά μαλλιά, όπως εγώ, τότε πρέπει να δοκιμάσετε τη θεραπεία vegan κερατίνης – και όχι μόνο τώρα το καλοκαίρι! Την ανακάλυψα στο κομμωτήριο Anastasios Hair Style Studio στη Γλυφάδα, ανάμεσα στις πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες που παρέχονται εκεί, και δεν παραλείπω να την επαναλαμβάνω, αφού το απόλυτα sleek αποτέλεσμα -και η ασφαλής και ευχάριστη εφαρμογή της που δεν ταλαιπωρεί τα μαλλιά- διευκολύνει την καθημερινή μου εμφάνιση.

Πρέπει να πω επίσης ότι ο Αναστάσιος είναι από μόνος του «εμπειρία», αφού έχει πάθος με το επάγγελμά του και εργάζεται “sur mesure”, κάνοντας ξεχωριστούς συνδυασμούς θεραπειών, κουρεμάτων και χτενισμάτων σε κάθε πελάτισσά του, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητά της. Δεν υπάρχει γι’ αυτόν ένας γενικός κανόνας τον οποίο ακολουθεί, αλλά αφιερώνοντας χρόνο και αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία του, σχηματίζει το προφίλ της κάθε γυναίκας και στη συνέχεια, πάντα σε συνεννόηση μαζί της, δημιουργεί τη νέα της εικόνα. Όση ώρα, λοιπόν, φρόντιζε τη δική μου εικόνα, άρπαξα την ευκαιρία να του ζητήσω να με ενημερώσει λεπτομερώς για τη θεραπεία vegan κερατίνης. Να τι μου είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι, λοιπόν, Αναστάσιε η vegan κερατίνη;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: η κερατίνη είναι μια ινώδης δομική πρωτεΐνη της τρίχας, που λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα από την υγρασία. Με την πάροδο του χρόνου όμως αποδυναμώνεται, λόγω της έκθεσης στον ήλιο και σε επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, αλλά και εξαιτίας του styling και διαφόρων χημικών εργασιών, με αποτέλεσμα η τρίχα γίνεται πορώδης σε διάφορα σημεία και φριζάρει.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κερατίνη περιέχεται σε πολλά προϊόντα styling, ώστε να ενδυναμώνει και να τιθασεύει τα μαλλιά. Φυσικά, πιο αποτελεσματικές είναι οι θεραπείες κερατίνης που εξασφαλίζουν μόνιμο ίσιωμα, που λειαίνει την τρίχα κι ενισχύει τη λάμψη της. Συνήθως περιέχουν παράγωγα φορμαλδεΰδης ή το πολύ ασφαλέστερο γλυοξαλικό οξύ. Τα συστατικά αυτά εισχωρούν στην τρίχα και τροποποιούν τους δεσμούς της, για να την σταθεροποιούν σε ίσια θέση. Όπως συμβαίνει σε όλους τους κλάδους, έτσι και στην κομμωτική η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς, προσφέροντας νέα, βελτιωμένα προϊόντα.

Οι νέες vegan κερατίνες, λοιπόν, δεν περιέχουν φορμαλδεΰδη, παράγωγα αυτής ή άλλες τοξικές και επιβλαβείς χημικές ουσίες, ενώ έχουν χαμηλό pH, που σημαίνει ότι δρουν με φιλικό τρόπο στα μαλλιά, χωρίς να τα φθείρουν. Αντιθέτως, θωρακίζουν την τρίχα κι ενισχύουν την ανθεκτικότητά της. Αποτελούν την πρώτη, απόλυτα φυτική, μη αλκαλική υπηρεσία για μόνιμο ίσιωμα. Επιπλέον, συνδυάζονται ελεύθερα με όλες τις τεχνικές χρώματος.

Απαιτείται κάποια συγκεκριμένη τεχνική για την εφαρμογή της;

Οι vegan κερατίνες εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο, όπως η κλασική. Η θεραπεία πραγματοποιείται αποκλειστικά στα κομμωτήρια, από έμπειρο προσωπικό. Μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για απόλυτα ίσια και, κυρίως, υγιή μαλλιά είναι να επιλεγεί το σωστό προϊόν ανάλογα με την ποιότητα των μαλλιών.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προηγηθεί σχολαστική διάγνωση και ανάλυση των αναγκών κάθε πελάτισσας. Πρέπει επίσης να γίνει καλή προετοιμασία των μαλλιών πριν από την εφαρμογή και να επιλεγεί η σωστή θερμοκρασία κατά τη λείανση με βάση την ποιότητα της τρίχας. Το «κλειδί» είναι η εμπειρία και η εξειδίκευση του κομμωτή, αφού κανένα προϊόν δεν κάνει θαύματα σε όλα τα μαλλιά.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram