Τι έγινε σαν σήμερα -3/11- ανά τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 3 Νοεμβρίου, 2023

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

1839: Αρχίζει ο πρώτος Πόλεμος του Οπίου μεταξύ Κίνας και Μεγάλης Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1935: Δημοψήφισμα στην Ελλάδα για την επαναφορά της Μοναρχίας. Το 97,8% ψηφίζει υπέρ και ο Γεώργιος Β’ επανέρχεται στον θρόνο. Τα φαινόμενα που παρατηρούνται ωστόσο μαρτυρούν ότι το δημοψήφισμα δεν έγινε με τίμιους όρους, καθώς σε πολλά εκλογικά τμήματα τα ψηφοδέλτια υπέρ της βασιλείας ξεπέρασαν αριθμητικά το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

1944: Η Εθνική Λυρική Σκηνή δίνει την πρώτη της παράσταση και συναυλία, με εορταστικό χαρακτήρα.

1944: Κυκλοφορεί το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών, το οποίο φέρει την υπογραφή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Ξενοφώντα Ζολώτα.

1961: Αρχίζει η παραγωγή υγραερίου στα Ελληνικά Διυλιστήρια.

1968: Κηδεύεται στο Α’ Νεκροταφείο ο Γεώργιος Παπανδρέου, που άφησε την τελευταία του πνοή την 1η Νοεμβρίου. Η χούντα δίνει άδεια για δημόσια κηδεία, που εξελίσσεται σε δυναμικό αντιχουντικό συλλαλητήριο. Συρρέουν 250000 άνθρωποι και η κηδεία μετατρέπεται στο πρώτο μαζικό συλλαλητήριο εναντίον της χούντας.

1994: Γίνεται ολική έκλειψη ηλίου.

2004: Καταργείται η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στην Ουγγαρία.

2020: Η Ταϊλάνδη απαγορεύει τον πορνογραφικό ιστότοπο Pornhub και 190 άλλους ιστότοπους που απεικονίζουν πορνογραφικό υλικό και τυχερά παιχνίδια, τα οποία είναι παράνομα σύμφωνα με την ταϊλανδική νομοθεσία.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram