Σε τι θα διαφέρει το lockdown του Νοεμβρίου από αυτό της άνοιξης

Δημοσιεύθηκε 6 Νοεμβρίου, 2020

Ο κύβος φαίνεται ότι ερρίφθη και κατόπιν εισηγήσεων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε νέες ανακοινώσεις για δεύτερο γενικό lockdown σε όλη τη χώρα, διάρκειας ενός μήνα, ώστε να αναχαιτιστεί το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Το lockdown αρχίζει από, αύριο,  Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασική διαφορά του lockdown του Νοεμβρίου από αυτό της άνοιξης, είναι ότι (όπως και στη Θεσσαλονίκη) θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, τουλάχιστον τα Δημοτικά και Γυμνάσια, αφού οι μαθητές Λυκείου είναι σε ηλικία που μπορούν να μείνουν μόνοι στο σπίτι για τηλεκπαίδευση χωρίς να χρειαστούν οι γονείς τους ειδική άδεια.

Κάτι ακόμη που θα αλλάξει είναι ότι όπως και στη Θεσσαλονίκη, από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί, οι μετακινήσεις αναμένεται να επιτρέπονται μόνο για εργασία ή ιατρική έκτακτη ανάγκη.

Κατά τα λοιπά όπως και την άνοιξη, οι πολίτες θα υποχρεούνται και πάλι να αποστείλουν SMS με 6 αποδεκτούς τρόπους μετακίνησης.

Ανοιχτά από τον ιδιωτικό τομέα θα παραμείνουν μόνο φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, pet shop και πρατήρια βενζίνης.

Εκτός από την εστίαση, θα κλείσει και το λιανεμπόριο και αυτό ενώ μόλις είχε ξεκινήσει η ενδιάμεση περίοδος των εκπτώσεων. Θα επιτρέπεται μόνο delivery και take away στην εστίαση και βεβαίως on line παραγγελίες.

Ο αρχικός τουλάχιστον σχεδιασμός είναι να μην κλείσει εντελώς το αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, αλλά μετά βεβαιότητας θα υπάρξουν περιορισμοί στις πτήσεις, ιδίως από το εξωτερικό.

 

 

πηγή :news2467

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram