Τέλος το σενάριο για εκ περιτροπής διδασκαλία στα σχολεία

Δημοσιεύθηκε 19 Αυγούστου, 2020

Ένα από τα βασικά σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, που εξέταζε η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ήταν η εκ περιτροπής διδασκαλία. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αυτό το σενάριο φαίνεται να έχει πλέον απορριφθεί, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι προκαλεί εκπαιδευτικές ανισότητες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε ότι έχει “κλειδώσει” η 7η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων και πλέον αυτό που μένει είναι η ανακοίνωση των μέτρων προστασίας που θα ληφθούν τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σχολεία θα ανοίξουν οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου

Τις τελευταίες ημέρες και ενώ τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας παραμένουν σταθερά πάνω από 200, οι λοιμωξιολόγοι έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία. Ωστόσο, φαίνεται πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν, λίγες ημέρες πριν από το πρώτο κουδούνι, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων περιμένουν πώς θα εξελιχθεί η εξάπλωση της νόσου Covid-19 στη χώρα μας και αν τα κρούσματα θα μειωθούν, μετά και τη λήψη των νέων μέτρων που τέθηκαν από σήμερα (17.08.2020) σε εφαρμογή.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έγινε εκτίμηση της κατάστασης και παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας, τα κρούσματα ανά περιοχές και ηλικίες και τα δεδομένα από το σύστημα Υγείας. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες.

Ειδική αναφορά έγινε για τα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες ύστερα από τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή των επιστημόνων. Αποφασίστηκε, δε, η αποστολή πανελλαδικού μηνύματος από το 112 για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας για όσους επιστρέφουν.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αν κριθεί από τους ειδικούς, ενώ ζήτησε την κωδικοποίηση των κανόνων για την χρήση μάσκας, ώστε να είναι σαφές στους πολίτες που είναι υποχρεωτική.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram