Τελικά κάνουν «δουλειά» τα προϊόντα 2 σε 1 σαμπουάν & conditioner;

Δημοσιεύθηκε 6 Απριλίου, 2021

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Τι πραγματικά είναι το 2 σε 1 σαμπουάν & conditioner; Το σαμπουάν 2 σε 1 έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής παρέχοντας παράλληλα τα οφέλη ενός conditioner. Τα κανονικά σαμπουάν περιέχουν συνήθως ανιονικές (αρνητικά φορτισμένες) επιφανειοδραστικές ουσίες, που καθαρίζουν την τρίχα και το κεφάλι, την ώρα που τα conditioners περιέχουν κατιονικά (θετικά φορτισμένα) συστατικά, που σκοπό έχουν να μαλακώσουν την τρίχα.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο ασυμβίβαστων τύπων συστατικών σε μια φόρμουλα μπορεί να οδηγήσει σε ένα προϊόν, που ίσως και να μην είναι τόσο ωφέλιμο για τα μαλλιά. Βέβαια, όσο η επιστήμη εξελίσσεται τόσο οι χημικοί έχουν καταφέρει να αναπτύξουν εξελιγμένες φόρμουλες βελτιστοποιώντας τις αναλογίες των συγκεκριμένων συστατικών. Τελικά, όμως… Είναι περισσότερα τα οφέλη ή τα μειονεκτήματα των σαμπουάν 2 σε 1;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΦΕΛΗ
1.Σε βοηθά να εξοικονομήσεις χρόνο. Αντί να χρησιμοποιούσες δύο προϊόντα, χρησιμοποιείς μόνο ένα και κάνεις τη δουλειά σου.
2.Εξοικονομείς χρήματα. Αντί να αγόραζες ένα σαμπουάν και ένα conditioner, κάνεις οικονομία και έχεις ένα προϊόν που κάνει τη δουλειά των δύο.
3.Είναι μια βιώσιμη πρακτική. Αγοράζοντας μόνο ένα προϊόν, αντί για δύο, συμβάλλεις στη μείωση του πλαστικού στον πλανήτη, αλλά και στη μείωση της κατανάλωσης νερού στο μπάνιο σου.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
1.Οι ανιονικές με τις κατιονικές ουσίες του σαμπούαν και του conditioner αντίστοιχα, μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σου να δείχνουν βαριά και θαμπά. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείς ένα 2 σε 1 σαμπουάν & conditioner σε κάθε λούσιμο.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι μπορείς να χρησιμοποιείς ένα προϊόν 2 σε 1 σαμπουάν & conditioner σε έκτακτη ανάγκη, όπως όταν βιάζεσαι πάρα πολύ ή όταν είσαι στο γυμναστήριο και θέλεις να κάνεις ένα γρήγορο μπάνιο.
Για τα συχνά λουσίματά σου, επίλεξε να χρησιμοποιείς ξεχωριστά προϊόντα, δηλαδή σαμπουάν, conditioner, μάσκα κ.ο.κ.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram