Tι θα μαγειρέψεις σήμερα; Χαλβά Φαρσάλων στο τηγάνι

Δημοσιεύθηκε 7 Απριλίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. νερό
600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
130 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας, λιωμένο
140 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τα 450 γρ. ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο γάλακτος και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 26 εκ. σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγα από τα υπόλοιπα 150 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας μια κουτάλα.

Προσθέτουμε σε δόσεις την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να λιώσει και να πάρει χρώμα μέχρι να γίνει καραμέλα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε όλο το μείγμα από το μπολ.
Τοποθετούμε το τηγάνι ξανά σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε με την κουτάλα και ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει ξανά η καραμέλα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Όταν ο χαλβάς πήξει και πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε με την κουτάλα και αφήνουμε να πάρει χρώμα ο χαλβάς από την κάτω μεριά και να καραμελώσει για 3-4 λεπτά, χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα του.
Αναποδογυρίζουμε τον χαλβά σε ένα στρογγυλό ταψί. Αυτό το κάνουμε για να μη μείνει κάτω στο τηγάνι η καραμέλα, σφίξει, και κολλήσει.
Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram