Tι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σπιτικό παγωτό πραλίνας

Δημοσιεύθηκε 1 Αυγούστου, 2022

Πώς θα φτιάξετε σπιτικά ξυλάκια παγωτό με πραλίνα και μια συσκευασία από πατατάκια; Δείτε στο βίντεο.

Είναι ίσως από τις πιο εύκολες συνταγές παγωτού που έχετε φτιάξει ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι κάνει ξεχωριστή αυτή τη συνταγή; Το ότι είναι φτιαγμένο από πραλίνα φουντουκιού. Σίγουρα κάτι αντίστοιχο δεν έχετε φάει ποτέ ξανά αλλά ούτε έχετε φτιάξει ποτέ ξανά μιας και ο τρόπος παρασκευής δείχνει πώς θα φτιάξετε ξυλάκια παγωτό χωρίς να έχετε θήκες.

Όλη σας η οικογένεια θα εκπλαγεί από αυτό το παγωτό και σίγουρα οι φίλες και οι φίλοι σας θα ζητούν τη συνταγή για να τη φτιάξουν.

Υλικά
8 ξυλάκια
1 κρόκο αβγού
150 γραμμάρια ζάχαρη
125 ml γάλα
600 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
30 ml σπορέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
πολύχρωμη τρούφα (προεραιτικά)

Βήματα
Σε ένα μπολ βάλτε το ασπράδι αυγού
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τον κρόκο αυγού μαζί με τη ζάχαρη και το γάλα. Ανακατέψτε και βάλτε στο μάτι της κουζίνας σε μεσαία θερμοκρασία. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να φτιάξετε μια αφράτη κρέμα.

Αφού κρυώσει η κρέμα, ρίξτε τη σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Με ένα μίξερ ανακατέψτε μέχρι να αφρατέψει.
Ρίξτε λίγη από την κρέμα στο μπολ με τον κρόκο, ανακατέψτε και έπειτα βάλτε το μείγμα στο μπολ με την αφράτη κρέμα γάλακτος.

Πάρτε τη συσκευασία από τα πατατάκια, πλύντε τη καλά, βάλτε ξυλάκια παγωτού όπως φαίνεται και στο βίντεο και τέλος γεμίστε τη συσκευασία με την κρέμα που ετοιμάσατε.
Παγώστε καλά και έπειτα βγάλτε από την κατάψυξη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε την πραλίνα μαζί με το σπορέλαιο.
Κόψτε τα παγωτά με ένα μαχαίρι και βουτήξτε τα στη λιωμένη πραλίνα.
Παγώστε τα πάλι και απολαύστε!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram