Tι θα μαγειρέψεις σήμερα; Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα

Δημοσιεύθηκε 18 Μαΐου, 2023

Υλικά
4 κ.τ.σ αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1/2 κ.τ.γ. ξύσμα λεμονιού
300 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ
6 κ.τ.σ. ζάχαρη
Τριμμένη σοκολάτα / τριμμένα φουντούκια / μαρμελάδα
1 κρόκο αυγού

Βήματα
Στο κατσαρολάκι που θα χρησιμοποιήσετε, βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και έπειτα τον κρόκο αυγού.
Ανακατέψτε καλά και ρίξτε σιγά σιγά (και ανακατεύοντας) το γάλα.
Έπειτα βάλτε το κατσαρολάκι σας στο μάτι της κουζίνας για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύετε συνεχώς και μετά τα 5 λεπτά ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού.
Μόλις η κρέμα σας πήξει, βάλτε μερική στο σκεύος που θα το ετοιμάσετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδανικά ένα τετράγωνο τάπερ ή πυρεξ 31 Χ 27εκ. Υψος 7,5εκ.
Στρώστε μπισκότα από πάνω, βάλτε ξανά κρέμα, ξανά μπισκότα και τέλος καλύψτε με κρέμα.
Πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα και λίγα μπισκότα πτι μπερ, βάλτε μαρμελάδα ή κοπανισμένα φουντούκια.
Βάλτε στο ψυγείο, αφήστε για μια νύχτα και την επομένη, απολαύστε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram