OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING Λίλα Κούπριζα 13 Δεκεμβρίου 2018

Η Συνταγή της Πέμπτης : Κοτόπουλο γεμιστό με ανθότυρο και σάλτσα σύκου!

Δώρο για τους αναγνώστες του OFF, έξτρα tips από τον Χαλκιδέο μάγειρα, Αναστάση Κωνσταντόπουλο...

Για τα εορταστικά οικογενειακά και φιλικά δείπνα του Δεκεμβρίου, ο Αναστάσης Κωνσταντόπουλος προτείνει στο  Off Magazine μία εξαιρετική συνταγή, οικονομικά προσιτή και πολύ γευστική που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Διαβάστε την, όπως και extra tips που δίνει αποκλειστικά για εσάς ο Χαλκιδέος μάγειρας :

 
 
 
 
 
 

Υλικά : 

1 κοτόπουλο

100 ml ελαιόλαδο

300ml λευκό κρασί

400 ml ζωμός κοτόπουλου

θυμάρι φρέσκο

αλάτι πιπέρι

Υλικά για τη γέμιση : 

2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε λεπτές λωρίδες

θρυμματισμένη φέτα 100γρ

ανθότυρο 200γρ

ντοματίνια ψιλοκκομένα 50γρ

Yλικά για τη σάλτσα σύκου 

1 κουταλιά βούτυρο

1 κρεμμύδι

1/4 ποτηριού ξύδι βαλσάμικο

1/2 ποτήρι αποξηραμένα σύκα

2 κουταλάκια γλυκού sauce σόγιας

θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση : 

Zητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκκαλίσει το κοτόπουλο, ώστε να το κάνουμε γεμιστό. Ξεκινάμε ανοίγοντας το και αλατοπιπερώνοντας το, ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο θυμάρι. Έπειτα προσθέτουμε τη γέμιση και δένουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Το σωτάρουμε για να δημιουργηθεί κρούστα σε όλες τις πλευρές και σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένο. Το ελαιόλαδο το χρησιμοποιούμε τόσο για να πάρει χρώμα το ρολό στο τηγάνι, όσο για τη σάλτσα και λίγο για τη γέμιση. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας και τα σύκα. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι η σάλτσα να δέσει αρκετά. Τέλος, ρίχνουμε λίγο θυμάρι και 2 πρέζες αλάτι.

EXTRA TIPS 

  1. Kόψτε το ρολό διαγώνια σε φέτες και σερβίρετε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο
  2. Το κατάλληλο συνοδευτικό είναι ρύζι μπασμάτι ή πουρές πατάτας καρότου
  3. Αφήστε την πέτσα του κοτόπουλου να ξεροψηθεί. Ταιριάζει τέλεια με τη σάλτσα σύκου.

 

Kαλή απόλαυση!

 

Λίλα Κούπριζα

Σχετικά Λίλα Κούπριζα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Χαλκίδα μέχρι τα 18.
Σπούδασα στη Θεσσαλονίκη Δημοσιογραφία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και έζησα εκεί για 4 χρόνια.
Μιλάω άπταιστα Αγγλικά και Ισπανικά.
Το χιούμορ και η τελειομανία είναι συνήθως τα βασικά στοιχεία, που λένε οι φίλοι μου για μένα!

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
Previous Post: « Θερμίδες στα μελομακάρονα vs θερμίδες στους κουραμπιέδες: Τι θα επιλέξεις;
Next Post: 8 πράγματα που οι γυναίκες βρίσκουν πάντα ελκυστικά στους άντρες! »
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • Ο Καρδιολόγος-Αρρυθμιολόγος Κωνσταντίνος Ταμπάκης μας μιλά για τις έκτακτες κοιλιακές συστολές
  • Τα Primark κάνουν «απόβαση» στην Ελλάδα και δημιουργούν ανταγωνισμό σε ZARA και H&M
  • Η Χαλκίδα μέσα από τα δικά σας μάτια! Voll.5
  • Survivor: Τα χάδια του Νίκου στην Άννα Μαρία
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH