Κάθε Πέμπτη, ο Αναστάσης Κωνσταντόπουλος προτείνει στο Off Magazine μία συνταγή οικονομικά προσιτή και νόστιμη. Η συγκεκριμένη, θα κάνει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι…μεθυστικό!
Υλικά για 8 με 10 μερίδες:
1 χοιρινή κόντρα χωρίς κόκκαλα (περίπου 2 κιλά)
4 μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένη
λίγο ξερό η φρέσκο φασκόμηλο και δεντρολίβανο
1 κλ μπαχάρι τριμμένο
1 φλυτζάνι ουϊσκι
1 μικρό φρατζολάκι ψωμί κομμένο σε κομματια
2 φλυτζάνια χυμό μύλου
1 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλου
ελαιόλαδο
Eκτέλεση :
Ανοίξτε το κρέας με το μαχαίρι χαράζοντάς το κατά μήκος στη μέση. Αλατοπιπερώστε το από όλες τις πλευρές. Βάλτε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε κρεμμύδι και σκόρδο. Έπειτα, ρίξτε το μπέικον και σοτάρετε για λίγα λεπτά. Βάλτε μετά τα μήλα, το φινόκιο, το μπαχάρι και τα μυρωδικά. Αλατίστε και αφήστε για 10 λεπτά. Σβήστε με ουίσκι, ρίξτε το ψωμί και ανακατέψτε. Απλώστε το μείγμα στην εσωτερική πλευρά του κομμένου κρέατος. Τυλίξτε το ρολό, δέστε το και βάλτε το σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το με λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σβήστε με το υπόλοιπο ουίσκι, ρίξτε το χυμό μήλου και το ζωμό κοτόπουλου, σκεπάστε τη γάστρα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 ώρες. Στραγγίστε τη γάστρα και τη σάλτσα, βάλτε τη σε μία μικρή κατσαρόλα και αφήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.