Κάθε Πέμπτη, ο Χαλκιδέος μάγειρας Αναστάσης Κωνσταντόπουλος θα προτείνει στο Off Magazine , μία συνταγή οικονομική και κατάλληλη για κάθε περίσταση!
Yλικά για 2 μερίδες
κότσι μοσχαρίσιο
150γρ ελαιόλαδο
4τμχ κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτί Ντοματάκι κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο
1 λίτρο κρασί λευκό
150γρ. ζωμός
2 κλωνάρια σέλερι
4τμχ καρότο
Εκτέλεση:
Aλατίζουμε το μοσχαρίσιο κότσι και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Το κρατάμε στην άκρη, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα Προσθέτουμε το σέλερι και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε τη ντομάτα και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία να μαλακώσει το κρέας. Εναλλακτικά, το τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140 βαθμούς.