OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING OFF Magazine 26 Δεκέμβριος 2018

Η Συνταγή της ημέρας : Βασιλόπιτα με σοκολάτα και frosting κακάο

Λαχταριστή σοκολατένια βασιλόπιτα με κρέμα τυριού και κακάο

ΣυστατικάΓια το κέικ:

  • 200 gr βούτυρο σε κύβους
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 75 gr σκόνη κακάο
  • 10 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 80 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 6 αυγά
  • 70 gr ζάχαρη καρύδας
  • 120 gr αμύγδαλο σε σκόνη

Για το frosting:

 
 
 
 
 
 
  • 120 gr τυρί κρέμα μαλακωμένο
  • 240 gr ricotta
  • 70 gr ζάχαρη καρύδας
  • 35 gr κακάο
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στου 150 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ψηλό ταψάκι με 20 cm διάμετρο.
  • Βάλε το βούτυρο και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει πρόσθεσε το κακάο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Στο μπλέντερ χτύπησε τους χουρμάδες με το σιρόπι σφενδάμου και πρόσθεσε το μείγμα βουτύρου μόλις κρυώσει.
  • Χτύπησε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για έξι λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Πρόσθεσε το 1/3 από το μείγμα αυγών σε εκείνο του βουτύρου και ανακάτεψε απαλά με μία σπάτουλα.
  • Πρόσθεσε και το αμύγδαλο σκόνη μαζί με το υπόλοιπο μείγμα αυγών και συνέχισε να ανακατεύεις προσεκτικά.
  • Ρίξε το τελικό μείγμα στο ταψί και ψήσε για 55 λεπτά, τσιμπώντας με μια οδοντογλυφίδα για να βγει καθαρή, πριν το βγάλεις από τον φούρνο.
  • Όσο η βασιλόπιτα κρυώνει, χτύπησε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την ricotta μέχρι να ενοποιηθούν.
  • Πρόσθεσε την ζάχαρη, το κακάο και την βανίλια και συνέχισε να χτυπάς.
  • Βάλε το frosting στο ψυγείο για 10 λεπτά και έπειτα με μια σπάτουλα άπλωσέ το πάνω στο κρύο κέικ, αφού το βγάλει από το ταψί του.

 

 

Πηγή : tlife.gr

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
Previous Post: « Χριστούγεννα 2018: Το εορταστικό doodle της Google!
Next Post: Δες εδώ την καθηλωτική ταινία μικρού μήκους για τα Χριστούγεννα! »
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • 10 αγαπημένα αποφθέγματα με μεγάλα νοήματα!
  • Αντρικό ντύσιμο: Πώς να ντυθείς σε έναν γάμο ή βάφτιση!
  • Πως να αφαιρέσετε το τζελ από τα νύχια σας μόνες σας!
  • Η Ειρήνη Καζαριάν άλλαξε ζωή για χάρη του έρωτα της
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH