Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας λάδι αβοκάντο
1/4 κούπα κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1/4 κούπα πράσινη πιπεριά σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη πιπέρι jalapeño (προαιρετικά)
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας καρύκευμα taco seasoning
3 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 tortillas
3/4 κούπας τριμμένο τυρί (mix από τσένταρ και καπνιστό)
Σερβίρεται με φέτες lime, γουακαμόλε, sour cream
Εκτέλεση:
Ζέστανε το λάδι αβοκάντο σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Πρόσθεσε την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά, το σκόρδο, το κρεμμύδι και την jalapeno. Σόταρε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους, περίπου 5 λεπτά.
Πρόσθεσε το κοτόπουλο, το taco seasoning και το νερό. Άφησε το μείγμα να βράσει λίγο, για περίπου 2 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο άφησέ το στην άκρη.
Καθάρισε το τηγάνι σου και επέστρεψε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Πάρε μία tortilla κάθε φορά, άπλωσε από μία μεγάλη κουταλιά βούτυρο στη μία πλευρά της. Βάλε τη tortillia στο τηγάνι από την βουτυρωμένη πλευρά. Πασπάλισε με τα τριμμένα τυριά σε όλη την επιφάνεια. Πάρε το μισό από το μείγμα της γέμισης και βάλε στο κέντρο της tortilla. Περίμενε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και με μία σπάτουλα κλείσε στη μέση. Πίεσε καλά και ψήσε για άλλα 2 λεπτά. Πάλι με τη σπάτουλα γύρισε προσεκτικά την tortillia από την άλλη πλευρά. Με μία ροδέλα που κόβεις την πίτσα κόψε την tortilla στη μέση.