OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING OFF Magazine 12 Ιανουαρίου 2019

Η Συνταγή της ημέρας : Ψητό χοιρινό γεμιστό

Αυτή τη συνταγή μπορείς να την απολαύσεις όποτε θέλεις!

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες πανσέτα (ή μπέικον) ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 80 γραμμ. μακαντέμια ψιλοκομμένα
  • 45 γραμμ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 70 γραμμ. ξεραμένη ψίχα ψωμιού
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμμένο φασκόμηλο
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • Ένα χοιρινό μπούτι περίπου 1,5 κιλό χωρίς κόκκαλο
  • 1 κ.γλυκού γλυκάνισο
  • λίγο χονδρό αλάτι
  • 4 μέτρια αχλάδια κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σούπας σιρόπο σφένδαμου
  • Βραστά σπαράγγια και φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

 
 
 
 
 
 
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  • Ζέστανε το μισό λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε το κρεμμύδι, την πανσέτα και το σκόρδο να σωταριστούν ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Πρόσθεσε τα μακαντέμια και μαγείρεψε άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν τα καρύδια.
  • Απόσυρε από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει.
  • Βάλε το μίγμα σε μεγάλο μπολ.
  • Πρόσθεσε το κουκουνάρι, την ψίχα, το φασκόμηλο και το αυγό και ανακάτεψε καλά.
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Πλύνε το χοιρινό σου και στέγνωσέ το καλά με χαρτί κουζίνας.
  • Τοποθέτησέ το πάνω σε επιφάνεια κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι χάραξε το κρέας 5 εκατοστά από το κέντρο ώστε να δημιουργήσεις μια κοιλότητα για τη γέμιση.
  • Γέμισε το κρέας σου και ρολάρισέ το ελαφρά ώστε να απλωθεί η γέμιση.
  • Δέσε το χοιρινό με σπάγγο μαγειρέματος για να μη βγει η γέμιση.
  • Περίχυσε με το υπόλοιπο λάδι, πασπάλισε με γλυκάνισο και αλάτι και τρίψε το κρέας να πάει παντού.
  • Βάλε το κρέας σε ταψί και γύρω του τα αχλάδια.
  • Περίχυσε με το σιρόπι.
  • Ψήσε για 30 λεπτά.
  • Κατέβασε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήσε άλλα 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να καραμελώσουν τα αχλάδια.
  • Βγάλε από το το φούρνο, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο και άφησέ το 15 λεπτά στην άκρη.
  • Κόψε το χοιρινό σε φέτες και σέρβιρε με αχλάδια, ζουμί από το ταψί, τα σπαρράγγια και τη ρόκα.

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας
  • Τα 5 food tips που θα σου αλλάξουν τη ζωή!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
Previous Post: « Τούρκος πρωταγωνιστής που «καίει καρδιές» ετοιμάζεται να παντρευτεί εντυπωσιακή Ελληνίδα
Next Post: Open: Ο θρίαμβος του Νίκου Μουτσινά – «Τσάκισε» την Μενεγάκη »
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας : Ακόμα ένα αριστοκρατικό ορόσημο της πόλης!
  • Ήξερες ότι ο Κώστας Δόξας & ο Άκης Δείξιμος είναι αδέρφια;
  • Πως να αφαιρέσετε το τζελ από τα νύχια σας μόνες σας!
  • Σου αρέσει να ταξιδεύεις; Η έρευνα αυτή θα σε ενθουσιάσει
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH