OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS

DIET & COOKING OFF Magazine 28 Ιανουαρίου 2019

Η Συνταγή της ημέρας : Ψητή πέρκα με αρωματικούς γίγαντες σε πέστο μαϊντανού

Τρυφερά φιλέτα πέρκας ψημένα στο τηγάνι και γίγαντες με πέστο βοτάνων

Συστατικά

  • 1½ φλ. γίγαντες μουσκεμένοι
  • 1 γλυκοκρέμμυδο ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης κομμένα στη μέση
  • 1½ κ. σούπας + ¼ cup αλάτι
  • 2 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ¾ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • ½ φλ. + 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 6 φιλέτα πέρκας (170 gr/φιλέτο)
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 λεμόνι

Τρόπος μαγειρέματος

  • Σούρωσε τους γίγαντες, μετάφερέ τους σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σκέπασέ τους με νερό και πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και ενάμισι κουταλάκι αλάτι.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου δύο ώρες, προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί.
  • Ανακάτεψε τις αντζούγιες με το σκόρδο, το μαϊντανό, την κάπαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και μισό φλιτζάνι λάδι με αλατοπίπερο σε ένα μπολ.
  • Σούρωσε τους γίγαντες και ανακάτεψέ τους καλά με το μείγμα μαϊντανού και αλατοπίπερο.
  • Σε ένα ρηχό ταψί ανακάτεψε το 1/4 φλιτζανιού αλάτι με τέσσερα φλιτζάνια νερό, μέχρι να διαλυθεί.
  • Πρόσθεσε τα φιλέτα πέρκας και άφησέ τα για μισή ώρα στο αλατισμένο νερό.
  • Στέγνωσε καλά τα φιλέτα και ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ψήσε το ψάρι για περίπου τέσσερα λεπτά τη μία πλευρά και άλλα δύο λεπτά την άλλη.
  • Σβήσε τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο στο τηγάνι, και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι περίχυσε τα φιλέτα με τα υγρά του τηγανιού.
  • Σέρβιρε με τους γίγαντες και στυμμένο λεμόνι.

 

 

 

Πηγή : tlife.gr

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Η Συνταγή της ημέρας : Κοτόπιτα με τυριά
  • Η Συνταγή της ημέρας : Μανιταρόπιτα με κασέρι
  • Η Συνταγή της ημέρας : Σουφλέ κοτόπουλο
Previous Post: « Ιωάννα Παππά : Περιμένει το πρώτο της παιδί!
Next Post: Pixel Experts στη Χαλκίδα : Κάνουν τις πιο δυνατές μας στιγμές, φωτογραφίες! »
  • «Έξυπνο, αλλά τεμπέλικο!»
  • Μια, εφ’ όλης της ύλης, συνέντευξη με τη Βίκυ Καμπούρη!
  • To άγνωστο σπήλαιο με τους πάνθηρες, 1μισι ώρα από τη Χαλκίδα!
  • Δείτε έθιμα της Εύβοιας που αναβιώνονται ακόμα !
  • Ρωτήσαμε 8 Χαλκιδέους πως και πότε ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης!
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH