Συστατικά
- ¼ του φλιτζανιού σόγια σος
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 1 φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 700γρ. χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε κομματάκια
- 1 ματσάκι φρέσκα σπαράγγια
- 2-4 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 τσαμπί τοματάκια cherry
- 2 κ.σ. lime
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
- Βάλε τη σος σόγιας και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτύπησε να λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσε το σκόρδο, το τζίντζερ, την καυτερή πιπεριά και το σησαμέλαιο
- Βάλε το χοιρινό σε κομμάτια σε σακούλα τροφίμων και πρόσθεσε τη μαρινάδα που έφτιαξες. Αφαίρεσε τον αέρα και ανακίνησε τη σακούλα να πάει παντού η μαρινάδα. Άφησε στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον
- Στο μεταξύ βάλε τα σπαράγγια σε νερό να βράσουν με ελάχιστο αλάτι για 10 λεπτά. Σούρωσε και πέρασε κάτω από κρύο νερό να κρατήσουν το χρώμα τους
- Βάλε σε μπολ το lime και το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε
- Βγάλε το κρέας από το ψυγείο και πέταξε τη μαρινάδα. Ψήσε στο γκριλ για 3′ με 5′ λεπτά από κάθε πλευρά να ψηθούν
- Σέρβιρε με τα σπαράγγια και τα ντοματάκια και περίχυσε με το lime με το μαϊντανό
Πηγή : tlife.gr