OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING OFF Magazine 13 Απριλίου 2019

Η Συνταγή της ημέρας : Πικάντικο σαγανάκι γαρίδας

Ένας μεζές μοναδικής νοστιμιάς

Μεζεδάκι μοναδικής νοστιμιάς, οι γαρίδες σαγανάκι συνοδεύουν ιδανικά το κρασί και το ούζο. Σε αυτή τη συνταγή προσθέτετε και μια πιπερίτσα τσίλι, που τους δίνει μια ευχάριστη, πικάντικη νότα.

Υλικά

  • 16 γαρίδες μέτριες (οι 4 ακαθάριστες, οι υπόλοιπες καθαρισμένες από το κέλυφος, μόνο με τις ουρές και τα κεφάλια)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φινόκιο σε φέτες
  • 2 πιπεριές κέρατο (όχι καυτερές) σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά τσίλι σε ροδελίτσες
  • 3 ντομάτες
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μάραθο ψιλοκομμένο (από το φινόκιο)
  • λίγο μπούκοβο
  • 300γρ. φέτα σκληρή σε κύβους

Διαδικασία

Πρώτα ξεφλουδίζετε τις ντομάτες βουτώντας τες προηγουμένως για 10 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό. Ύστερα τις χωρίζετε στη μέση, ζουλάτε να φύγουν τα σποράκια και τις κόβετε σε κυβάκια.

 
 
 
 
 
 

Στη συνέχεια καθαρίζετε και τις γαρίδες από το κέλυφος. Με μαχαιράκι χαράζετε κατά μήκος την πλάτη τους και αφαιρείτε το εντεράκι.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε για 1 λεπτό το κρεμμύδι μαζί με το φινόκιο, ανακατεύοντας κάθε τόσο με σπάτουλα. Προσθέτετε τις πιπεριές και το τσίλι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

Ρίχνετε τότε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μερικές βράσεις και να ελαττωθούν τα υγρά της κατσαρόλας. Σβήνετε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νεράκι. Σιγομαγειρεύετε τη σάλτσα μέχρι να μελώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Μοιράζετε τη σάλτσα σε τέσσερα ατομικά σαγανάκια και τοποθετείτε μέσα στη σάλτσα τους από μία ακαθάριστη γαρίδα και τρεις καθαρισμένες. Μοιράζετε από πάνω και τα κυβάκια της φέτας, πασπαλίζετε με λίγο μπούκοβο και ψήνετε τα σαγανάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ακόμα.

Πασπαλίζετε με μάραθο και σερβίρετε τα σαγανάκια ζεστά μόλις τα βγάλετε από το φούρνο μέσα σε ξεχωριστό πιάτο το καθένα, πάνω στο οποίο έχετε τοποθετήσει προηγουμένως από μια πετσέτα φαγητού.

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • 4 τρόποι για να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου
Previous Post: « MasterChef: Μπάχαλο στην αποχώρηση – Tα βρόντηξε και έφυγε
Next Post: Σαρμπέλ: Η αποκάλυψη για το πρόβλημα της υγείας του. »
  • Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας!
  • Ο Καρδιολόγος-Αρρυθμιολόγος Κωνσταντίνος Ταμπάκης σε μια αποκλειστική συνέντευξη
  • Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας : Ακόμα ένα αριστοκρατικό ορόσημο της πόλης!
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • Η καλλονή του GNTM Κάτια Ταραμπάνκο και ο Χαλκιδέος σύντροφός της!
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH