OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING OFF Magazine 4 Ιανουάριος 2019

Η Συνταγή της ημέρας : Παραδοσιακή κοτόπιτα με γευστικά κρεμμύδια και τρυφερό κοτόπουλο

Kοτόπιτα φτιαγμένη με ελάχιστα υλικά και παραδοσιακή τεχνική

Για 8 μερίδες

Συστατικά

 
 
 
 
 
 
  • 1 kg κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 30 gr βούτυρο
  • 2 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1,5 kg)
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1½ κ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 φύλλα για πίτες

Τρόπος μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  • Τοποθέτησε πάνω από τα υλικά το κοτόπουλο και πρόσθεσε νερό μέχρι να καλυφθεί σχεδόν όλο το κοτόπουλο.
  • Κάλυψε με το καπάκι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και άφησε να σιγοβράσουν για περίπου μιάμιση ώρα.
  • Όταν ετοιμαστεί το κοτόπουλο, αφαίρεσέ το από την κατσαρόλα και σούρωσε τα υγρά σε μια άλλη κατσαρόλα.
  • Σιγόβρασε τα υγρά του κοτόπουλου (στην δεύτερη κατσαρόλα) μέχρι να γίνουν ζωμός.
  • Μόλις κρυώσει αρκετά το κοτόπουλο άρχισε να το ξεψαχνίζεις με τα χέρια σου, αφαιρώντας τα κόκαλα και το δέρμα.
  • Βάλε το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ το με τα κρεμμύδια.
  • Πρόσθεσε στο μπολ τα αυγά και τον ζωμό κοτόπουλου και αλατοπιπέρωσέ τα.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 210 βαθμούς και άλειψε με λάδι ένα ταψί για πίτες.
  • Στρώσε τρία φύλλα στο ταψί με διαφορετική φορά το καθένα, αλείφοντας κάθε στρώση με λάδι.
  • Άπλωσε το μείγμα κοτόπουλου πάνω από τα φύλλα και τύλιξε προς τα μέσα τα κομμάτια φύλλου που εξέχουν.
  • Στρώσε και τα υπόλοιπα τρία φύλλα και πάλι με διαφορετική φορά το καθένα και δίπλωσε τα κομμάτια που εξέχουν προς τα μέσα.
  • Άλειψε όλη την επιφάνεια με έξτρα λάδι και ψήσε για 15 λεπτά.
  • Αφαίρεσε από τον φούρνο, χαμήλωσε στους 180 βαθμούς την θερμοκρασία και χάραξε την πίτα σε οκτώ κομμάτια.
  • Ξαναβάλε την πίτα στον φούρνο και ψήσε για άλλα 45 λεπτά.
  • Άφησε την κοτόπιτα να “ξεκουραστεί” για περίπου 20 λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.

 

 

 

Πηγή : tlife.gr

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
Previous Post: « Μέγκι Ντρίο: «Έχω πρόταση για το Survivor»
Next Post: Πες μου τι τύπος είσαι… να σου πω τι καπέλο σου ταιριάζει! »
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • 10 αγαπημένα αποφθέγματα με μεγάλα νοήματα!
  • Αντρικό ντύσιμο: Πώς να ντυθείς σε έναν γάμο ή βάφτιση!
  • Πως να αφαιρέσετε το τζελ από τα νύχια σας μόνες σας!
  • Η Ειρήνη Καζαριάν άλλαξε ζωή για χάρη του έρωτα της
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH