- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα με τα σπόρια της βανίλιας για 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το τυρί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας γίνει σαν γιαούρτι.
- Αφαιρούμε το μείγμα και το κρατάμε στο ψυγείο.
- Καθαρίζουμε τον κάδο και το σύρμα μας και χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών μαζί με το αλάτι σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή μαρέγκα.
- Παράλληλα λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Την αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και την αδειάζουμε στο μείγμα με το τυρί κρέμα.
- Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Έπειτα, το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζουμε σε μπολάκια.
- Αφήνουμε τις μους να σφίξουν για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Τις γαρνίρουμε με τα φρούτα του δάσους, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.