OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING OFF Magazine 24 Ιανουαρίου 2019

Η Συνταγή της ημέρας : Μους λευκής σοκολάτας με τυρί κρέμα και φρούτα του δάσους

Γευστική μους λευκής σοκολάτας!

Συστατικά

  • 55 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 λοβό βανίλιας (μόνο τους σπόρους)
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ασπράδια από 3 μέτρια αυγά
  • 50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 225 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. φρούτα του δάσους
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεσης

  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα με τα σπόρια της βανίλιας για 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το τυρί.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας γίνει σαν γιαούρτι.
  • Αφαιρούμε το μείγμα και το κρατάμε στο ψυγείο.
  • Καθαρίζουμε τον κάδο και το σύρμα μας και χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών μαζί με το αλάτι σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή μαρέγκα.
  • Παράλληλα λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Την αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και την αδειάζουμε στο μείγμα με το τυρί κρέμα.
  • Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Έπειτα, το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζουμε σε μπολάκια.
  • Αφήνουμε τις μους να σφίξουν για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • Τις γαρνίρουμε με τα φρούτα του δάσους, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

 

 

 
 
 
 
 
 

Πηγή

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας
  • Τα 5 food tips που θα σου αλλάξουν τη ζωή!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
Previous Post: « Survivor 3: Αυτές είναι οι Ελληνίδες παίκτριες (photos)
Next Post: Χρυσούλα Διαβάτη: «Δεν γνωρίζω τον Αλέξη Γεωργούλη» »
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας : Ακόμα ένα αριστοκρατικό ορόσημο της πόλης!
  • Ήξερες ότι ο Κώστας Δόξας & ο Άκης Δείξιμος είναι αδέρφια;
  • Aποτοξίνωση – αστραπή σε 2 μέρες με αυτόν το χυμό!
  • Σου αρέσει να ταξιδεύεις; Η έρευνα αυτή θα σε ενθουσιάσει
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH