OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING OFF Magazine 16 Φεβρουαρίου 2019

Η Συνταγή της ημέρας : Λουκουμάδες με άρωμα λεμόνι

Γλυκό με ιδιαίτερη γεύση

Υλικά για 4 άτομα

  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 2 κούπες σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • 1 ποτήρι νερό
  • λίγη κανέλα
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά γλυκού σόδα

Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μέλι
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και ανοίγετε μία λακκούβα στο κέντρο.
  2. Ρίχνετε μέσα το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα.
  3. Ανακατεύοντας μ’ ένα πιρούνι, προσθέτετε λίγο – λίγο νερό περίπου 1 ποτήρι, μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός.
  4. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα.
  5. Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και την αφήνετε σ’ ένα ζεστό μέρος χωρίς να την κουνάτε, για μια περίπου ώρα.
  6. Όταν θα δείτε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός είναι έτοιμος.
  7. Κατόπιν, χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσει. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες σε άφθονο σπορέλαιο, ρίχνοντας το χυλό σε μπαλίτσες της αρεσκείας σας.
  8. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας, για 3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό.
  9. Κατόπιν, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το μέλι και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
  10. Αφού ολοκληρωθεί το σιρόπι, παίρνετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι.
  11. Τους βγάζετε από το σιρόπι και τους σερβίρετε ζεστούς, πασπαλίζοντας τους με κανέλα.

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

Πηγή : newsbeast.gr

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
Previous Post: « Κώστας Κόκλας: Ήταν καλεσμένος στη Σκορδά και πήγε στη Μενεγάκη!
Next Post: Άννα Αμανατίδου: «Ανάμεσα σε μια κατσαρίδα και την Ερμίδου, η κατσαριδούλα είναι πιο όμορφη»! »
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • Ο Καρδιολόγος-Αρρυθμιολόγος Κωνσταντίνος Ταμπάκης μας μιλά για τις έκτακτες κοιλιακές συστολές
  • Εμβληματικά κτήρια που άφησαν εποχή στη Χαλκίδα!
  • Πως να αφαιρέσετε το τζελ από τα νύχια σας μόνες σας!
  • Survivor: Τα χάδια του Νίκου στην Άννα Μαρία
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH