OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING OFF Magazine 14 Απριλίου 2019

Η Συνταγή της ημέρας : Κορμός Καπουτσίνο

Πανεύκολος και απολαυστικός!

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 5 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 

 
 
 
 
 
 

Για την κρέμα

  • 500 ml. γάλα
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 σακουλάκια cappuccino σε σκόνη (2×12,5 γρ.)
  • 20 γρ. ζελατίνη
  • 1 σακουλάκι βανίλια
  • 2 σακουλάκι σαντιγί σε σκόνη
  • 300 ml. γάλα
  • 5 κ.σ. ζάχαρη

 

Προετοιμασία

Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το προσθέτετε μαζί με το κακάο και την μπέικιν πάουντερ. Βάζετε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και ψήνετε το παντεσπάνι σε καλά προθερμασμένο φούρνο και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου . Το δικό μου ταψί είναι 28*37 εκατοστά.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το κόβετε στα τέσσερα μαζί με την κόλλα για να πάρετε τέσσερις λωρίδες πάχους 9 εκατοστών.

 

Για την κρέμα

Βάζετε την ζελατίνη σε 100 μλ. νερό για να μαλακώσει. Βράζετε 500 ml. γάλα, φεύγετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε την ζελατίνη το cappuccino, την ζάχαρη και την βανίλια. Ανακατεύετε καλά για να λιώσουν όλα τα υλικά, αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και την βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. Πρέπει να προσέξετε να μην σφίξει πολύ η κρέμα για να μπορεί να ενωθεί με την σαντιγί.

Όταν η κρέμα θα έχει περίπου την πυκνότητα που έχει το μέλι (Λίγο πιο πηχτή) ενώνετε την κρέμα με την σαντιγί.

Χτυπάτε την σαντιγί με το γάλα και την ζάχαρη μέχρι να σφίξουν καλά, προσθέτετε το μείγμα με το cappuccino και τα χτυπάτε καλά σε γρήγορη ταχύτητα για να ενωθεί η κρέμα. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και ενώνετε το γλυκό σας. Πρίν να ενώσετε το γλυκό πασπαλίζετε με λίγο γάλα το παντεσπάνι σας.

Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 5-6 ώρες πριν να το σερβίρετε.

*** Είναι πολύ σημαντικό να ενώσετε το γλυκό σας πριν να σφίξει πολύ η κρέμα για να μπορεί να απλώνετε εύκολα

 

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • 3+1 τροφές που σε εμποδίζουν να χάσεις κιλά!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας
Previous Post: « «Είναι σαν σαμπρέλες»: Άγριο κράξιμο για την νέα εμφάνιση της Παναγιώταρου μετά τις πλαστικές!
Next Post: Πως θα φορέσετε με στυλ all day το αγαπημένο λευκό πουκάμισο »
  • Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας!
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας : Ακόμα ένα αριστοκρατικό ορόσημο της πόλης!
  • Πως να αφαιρέσετε το τζελ από τα νύχια σας μόνες σας!
  • «Αγνώριστη» η Αγγελική Ηλιάδη!
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH