OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING OFF Magazine 20 Ιανουαρίου 2019

Η Συνταγή της ημέρας : Κέικ λεμόνι με γλάσο

Το πιο λαχταριστό κέικ λεμονιού.

Συστατικά

  • Κέικ:
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 2 κουταλιές της σούπας για κάθε χρήση αλεύρι
  • 2 φλυτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι άπαχο αποβουτυρωμένο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • Γλάσο:
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι φλούδα
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό φρέσκου λεμονιού
  • φλούδες λεμονιού σε λωρίδες (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

 
 
 
 
 
 
  • Για το κέικ:
  • Ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής, βάλε στην επιφάνεια λαδόκολλα και ψέκασέ την με σπρέι μαγειρικής.
  • Ρίξε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και άφησέ το στην άκρη.
  • Ανακάτεψε 2 φλιτζάνια αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, με ένα σύρμα.
  • Χτύπησε σε ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, την κρυσταλλική ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι βούτυρο.
  • Πρόσθεσε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Πρόσθεσε το μείγμα αλευριού και το άπαχο βουτυρόγαλα εναλλάξ στο μείγμα της ζάχαρης, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού.
  • Ρίξε μέσα 2 κουταλιές φλούδα λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
  • Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε στους 200 βαθμούς για 32 λεπτά.
  • Κλείσε το μάτι και άσε μέσα στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Για το γλάσο:
  • Ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις φλούδες λεμονιού) σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βάλε το ένα στρώμα κέικ σε ένα πιάτο και άλειψε με το μισό γλάσο.
  • Συμπλήρωσε πάνω με το άλλο κέικ και άλειψε με το υπόλοιπο μισό γλάσο.
  • Γαρνίρισε με φλούδες λεμονιού αν το θέλεις.

 

 

Πηγή : tlife.gr

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • 3+1 τροφές που σε εμποδίζουν να χάσεις κιλά!
Previous Post: « Επιτέλους! Η Μέγκι απαντά στον Μουτσινά για το… ανύπαρκτο πτυχίο της στη Νομική (Vid)
Next Post: Βερολίνο : Οι εορτασμοί που το κάνουν top προορισμό για το 2019! »
  • Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας!
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας : Ακόμα ένα αριστοκρατικό ορόσημο της πόλης!
  • Πως να αφαιρέσετε το τζελ από τα νύχια σας μόνες σας!
  • «Αγνώριστη» η Αγγελική Ηλιάδη!
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH