OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING OFF Magazine 10 Απριλίου 2019

Η Συνταγή της ημέρας : Καλτσόνε σοκολάτας

Μπουκιά και απόλαυση!

Υλικά Συνταγής

  • 1 έτοιμο φύλλο ζύμης για πίτσα
  • 1 κ.σ βούτυρο λιωμένο
  • 1-2 πρέζες ζάχαρη
  • Για τη γέμιση
  • 2 γεμάτη κ.σ πραλινα
  • 1 γεμάτη κ.σ τυρί κρέμα μασκαρπόνε (ή στραγγιστό γιαούρτι)
  • 1/2 φλ. χοντροσπασμένα φουρντούκια
  • 300 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα (ή σταγόνες σοκολάτας)
  • Για το σερβίρισμα
  • λίγη λιωμένη σοκολάτα
  • λίγα σπασμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Για το εύκολο και γρήγορο γλυκό καλτσόνε σοκολάτας με έτοιμη ζύμη, αφήνουμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα να ξεπαγώσει στον πάγκο για 30΄.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο.

 
 
 
 
 
 

Ακουμπάμε τη ζύμη της πίτσας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς C, στις αντιστάσεις. Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου.

Στη μισή πλευρά της  ζύμης αλείφουμε την πραλίνα με κουτάλι, αφήνοντας κενό περιμετρικά. Εδώ κι εκεί ακουμπάμε το τυρί κρέμα. Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια και κομμάτια σοκολάτας.

Βρέχουμε με λίγο νερό περιμετρικά τη ζύμη. Κλείνουμε σε φάκελο, σκεπάζοντας με τη ζύμη που αφήσαμε άδεια από γέμιση. Στρίβουμε τις άκρες δίνοντας σχήμα μισοφέγγαρου στο καλτσόνε σοκολάτας. Με προσοχή χωρίς να τρυπήσουμε το καλτσόνε, αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο όλη την επιφάνειά του. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Ακουμπάμε σε ταψάκι.

Ψήνουμε για 25΄, μέχρι να φουσκώσει σαν μπαλόνι και να ροδίσει.

Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το βάζουμε σε ξύλο κοπής. Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα, λίγα σπασμένα φουντούκια και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστό και από την καρδιά του τρέχει υγρή σοκολάτα.

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • 4 τρόποι για να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
Previous Post: « Master Chef: Αυτός ο παίκτης αποχώρησε από το παιχνίδι!
Next Post: Επιστήμονες: Αν η μουσική σας ανατριχιάζει τότε ο εγκέφαλός σας είναι εξαιρετικός »
  • Ο Καρδιολόγος-Αρρυθμιολόγος Κωνσταντίνος Ταμπάκης σε μια αποκλειστική συνέντευξη
  • Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας : Ακόμα ένα αριστοκρατικό ορόσημο της πόλης!
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • Η καλλονή του GNTM Κάτια Ταραμπάνκο και ο Χαλκιδέος σύντροφός της!
  • «Κουκουβάγια» : Κατέχει την σοφία του καφέ
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH