Για 2 μερίδες
Συστατικά
- 1/2 κιλό κοτόπουλο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 3/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού χυμό μήλου
- 2 κ.σ. τοματοχυμό
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1/3 του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
- 1/2 φλιτζάνι νερό
Τρόπος μαγειρέματος
- Κόψε το κοτόπουλο σε μερίδες
- Ζέστανε το ελαιόλαδο και θωράκησε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα. Αφαίρεσε και άφησε στην άκρη
- Πρόσθεσε στο τηγάνι το σκόρδο, το τζίντζερ, το μπούκοβο να αρωματιστεί το ελαιόλαδο
- Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί στο τηγάνι και άφησε να πάρει μια βράση η σάλτσα
- Στη συνέχεια βάλε πάλι στο σκεύος το κοτόπουλο και χαμήλωσε τη φωτιά, αφήνοντας το γλυκόξινο φαγητό σου να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά
- Σέρβιρε ζεστό με ρύζι
Πηγή : tlife.gr