Συστατικά

  • ½ κιλό φύλλο καταΐφι
  • 1 μαργαρίνη (250 γρ.) λιωμένη +2 κ. σούπας ακόμη
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 7 κουταλιές της σούπας γάλα νηστίσιμο (αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας ή καρύδας)
  • 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτί φυτική κρέμα
  • Αμύγδαλο φιλέ
  • Για το σιρόπι
  • 5 ποτήρια νερό
  • 5 ποτήρια ζάχαρη

Τρόπος μαγειρέματος

Ψηστήρι 300×250
  • Ξαίνουμε καλά το φύλλο καταΐφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Στη συνέχεια το περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν 2-3 βράσεις.
  • Περιχύνουμε το καταΐφι με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.
  • Φτιάχνουμε τη μία κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε  7 κούπες νερό και όταν ζεσταθεί διαλύουμε τη ζάχαρη και το γάλα σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν διαλυθούν ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.
  • Προσθέτουμε 2 κουταλιές μαργαρίνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο σιροπιασμένο καταΐφι.
  • Για τη σαντιγί: Χτυπάμε στο κουτί την φυτική κρέμα με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σταθεί.
  • Την στρώνουμε πάνω στην κρέμα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη αμύγδαλο.