Συστατικά
- Για τα cupcakes: 120 γρ. μαργαρίνη σε κυβους
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- Για το buttercream:200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 400 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη απο κόσκινο
- 1 βανίλια
Τρόπος μαγειρέματος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C
- Σε ένα μίξερ ανακάτεψε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και πρόσθεσε όλα τα υλικά
- Χτύπα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα
- Σε φορμάκια για muffis βάλε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής για ατομικά κεκάκια και γέμισε με το μείγμα στα 2/3
- Ψήσε στο φούνρο για 20 με 25 λςπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένια απόχρωση
- Άφησε 10 λεπτά και στη συνέχεια βάλε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά
- Για το buttercream χτύπα στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια να αφρατέψουν
- Μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής για να δώσεις ότι χρώμα θέλεις στα γλυκάκια σου
- Βάλε την κρέμα για 5 λεπτά στο ψυγείο να σταθεί και άπλωσέ την πάνω από τα κεκάκια που έχουν πλέον κρυώσει
Πηγή : tlife.gr