OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING OFF Magazine 21 Ιανουαρίου 2019

Η Συνταγή της ημέρας : Apple Crostata

Μια μηλόπιτα διαφορετική από τις άλλες..

Συστατικά

  • Για τη ζύμη – 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • 2 στικάκια βούτυρο (100γρ. το καθένα) κομμένο σε κομματάκια
  • Παγωμένο νερό
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί cheddar
  • Λίγο αλεύρι για το ταψάκι
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • Ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • Για τη γέμιση: 4 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Κανέλα
  • 1/4 του φλιτζανιού μαρμελάδα βερύκοκο χλιαρή

Τρόπος μαγειρέματος

 
 
 
 
 
 
  • Κοσκίνισε το αλεύρι και βάλε με 1 κ.γ. αλάτι. Πρόσθεσε το βούτυρο και ζύμωσε να γίνει σαν ψύχουλα.
  • Ράντισε με 1/4 του φλιτζανιού παγωμένο νερό και χτύπα στο μίξερ ώσπου να στέκεται η ζύμη και να μην κολλάει. Αν είναι πολύ ξερή η ζύμη πρόσθεσε λίγο ακόμη νερό
  • Πρόσθεσε και το τυρί και χτύπησε πάλι σε μίξερ να γίνει ένα
  • Πλάσε τη ζύμη σε δύο μπαλάκια και τύλιξε με μεμβράνη. Άφησε στο ψυγείο για 30 λεπτά
  • Άνοιξε τώρα το ένα ζυμαράκι σε στρογγυλό φύλλο 30 εκατοστών σε αλευρωμένη επιφάνεια. Στρώσε μια λαδόκολλα σε ταψάκι και άφησε στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά
  • Ανάμειξε μαζί τα μήλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το χυμό λεμόνι και την κανέλα
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  • Άπλωσε τη γέμιση καλά τη γέμιση στη ζύμη, αφήνοντας μερικά εκατοστά στα πλαϊνά. Τύλιξε τις άκρες πάνω από τη γέμιση και άλειψε το αυγουλάκι. Πασπάλισε με ζάχαρη
  • Βάλε την μηλόπιτα στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά. Ψήσε στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά. Αφού κρυώσει καλά άλειψε την χλιαρή μαρμελάδα πάνω από τα μηλαράκια σου

 

 

 

 

Πηγή : tlife.gr

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Πρωτεΐνη στο πρωινό: Πως θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος
  • Τα φρούτα και λαχανικά της Άνοιξης που βοηθούν στο αδυνάτισμα
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
Previous Post: « Ο Νίκος Μουτσινάς με ξανθά σγουρά μαλλιά πριν 20 χρόνια γίνεται viral !
Next Post: Μεγάλη κουβέντα η αγκαλιά! »
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • Ήξερες ότι ο Κώστας Δόξας & ο Άκης Δείξιμος είναι αδέρφια;
  • Aποτοξίνωση – αστραπή σε 2 μέρες με αυτόν το χυμό!
  • Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας : Ακόμα ένα αριστοκρατικό ορόσημο της πόλης!
  • Πως να αφαιρέσετε το τζελ από τα νύχια σας μόνες σας!
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH