Συστατικά
- Για τη ζύμη – 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι
- 2 στικάκια βούτυρο (100γρ. το καθένα) κομμένο σε κομματάκια
- Παγωμένο νερό
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί cheddar
- Λίγο αλεύρι για το ταψάκι
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
- Ζάχαρη για το πασπάλισμα
- Για τη γέμιση: 4 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- Κανέλα
- 1/4 του φλιτζανιού μαρμελάδα βερύκοκο χλιαρή
Τρόπος μαγειρέματος
- Κοσκίνισε το αλεύρι και βάλε με 1 κ.γ. αλάτι. Πρόσθεσε το βούτυρο και ζύμωσε να γίνει σαν ψύχουλα.
- Ράντισε με 1/4 του φλιτζανιού παγωμένο νερό και χτύπα στο μίξερ ώσπου να στέκεται η ζύμη και να μην κολλάει. Αν είναι πολύ ξερή η ζύμη πρόσθεσε λίγο ακόμη νερό
- Πρόσθεσε και το τυρί και χτύπησε πάλι σε μίξερ να γίνει ένα
- Πλάσε τη ζύμη σε δύο μπαλάκια και τύλιξε με μεμβράνη. Άφησε στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Άνοιξε τώρα το ένα ζυμαράκι σε στρογγυλό φύλλο 30 εκατοστών σε αλευρωμένη επιφάνεια. Στρώσε μια λαδόκολλα σε ταψάκι και άφησε στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά
- Ανάμειξε μαζί τα μήλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το χυμό λεμόνι και την κανέλα
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
- Άπλωσε τη γέμιση καλά τη γέμιση στη ζύμη, αφήνοντας μερικά εκατοστά στα πλαϊνά. Τύλιξε τις άκρες πάνω από τη γέμιση και άλειψε το αυγουλάκι. Πασπάλισε με ζάχαρη
- Βάλε την μηλόπιτα στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά. Ψήσε στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά. Αφού κρυώσει καλά άλειψε την χλιαρή μαρμελάδα πάνω από τα μηλαράκια σου
Πηγή : tlife.gr