Ρυτίδες κάτω από τα μάτια: 3 αντιγηραντικά συστατικά που βοηθούν

Δημοσιεύθηκε 11 Ιανουαρίου, 2024
Ρυτίδες κάτω από τα μάτια: 3 αντιγηραντικά συστατικά που βοηθούν

Κι όπως έχουμε ξαναπεί, η επιδερμίδα γύρω και κάτω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτή, μάλιστα έως και πέντε φορές πιο λεπτή από ό,τι στο υπόλοιπο πρόσωπο, με αποτέλεσμα εκτός από ευαίσθητη, να εμφανίζει πρώτη σημάδια γήρανσης. Γι αυτό το λόγο, η επιλογή ενός εξειδικευμένου προϊόντος που στοχεύει στην περιοχή των ματιών περιέχοντας τα κατάλληλα skincare συστατικά, είναι απαραίτητη. 

Ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ο πρωταθλητής της αντιγήρανσης. Έτσι, εκτός από την επιδερμίδα του προσώπου, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα ευεργετική στην περιοχή των ματιών, αντιμετωπίζοντας και προλαμβάνοντας ζητήματα όπως οι μαύροι κύκλοι, οι ρυτίδες κάτω και γύρω από τα μάτια και τα σημάδια κούρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία κρέμα ματιών με ρετινόλη, λοιπόν, θα ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και θα βελτιώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες στην περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια. Παράλληλα, ανάλογα με τη σύνθεσή της μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των μαύρων κύκλων και των πρηξιμάτων, κάνοντας την επιδερμίδα να φαίνεται συνολικά πιο σφριγηλή και νέα.

Βιταμίνη C

Εάν οι μαύροι κύκλοι είναι ένα ακόμη ζήτημα που εκτός από τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, σε απασχολεί στην περιποίηση των ματιών σου, αναζήτησε μία κρέμα ματιών με βιταμίνη C. Το φως του ήλιου, το μπλε φως κλπ δημιουργούν οξειδωτικό στρες, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη γήρανση και τη μελάγχρωση και σ’ αυτό το σημείο του προσώπου.

Αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, βοηθούν στον φυσικό κύκλο αναζωογόνησης του δέρματος, μειώνουν την όψη των μαύρων κύκλων, καταπολεμούν τα σημάδια γήρανσης (όπως λεπτές γραμμές και ρυτίδες), ενισχύουν τη λάμψη, φωτίζοντας την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια.

Αντιγηραντικά συστατικά που βοηθούν στο να μειώσεις τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια: SPF

Στην περίπτωση του αντηλιακού οι πολλές εξηγήσεις είναι θαρρώ περιττές, πόσο μάλλον αν είσαι πιστή αναγνώστρια της beauty στήλης. Η έκθεση στην UV ακτινοβολία, ακόμη κι αν δεν είναι άμεση, «επιταχύνει» τη γήρανση της επιδερμίδας μειώνοντας την ελαστικότητά της- ναι, ακόμη και κάτω από τα μάτια σου- και γι αυτό το λόγο, η εφαρμογή αντηλιακού επιβάλλεται! Δεν χρειάζεται απαραίτητα να προμηθευτείς ένα ξεχωριστό αντηλιακό αποκλειστικά για την περιοχή κάτω μάτια σου (ενδεχομένως σε μορφή stick), αλλά να απλώνεις σωστά και σ΄αυτό το σημείο (εφαρμόζοντας και την κατάλληλη ποσότητα) το αντηλιακό του προσώπου σου. Επιπλέον, μην ξεχνάς να φοράς γυαλιά ηλίου και καπέλο πριν την έκθεση στον ήλιο!

Η αναζήτηση των κατάλληλων συστατικών στα skincare προϊόντα που χρησιμοποιείς σ’ αυτό το σημείο του προσώπου σου, όμως, είναι μόνο ένα μέρος της συνολικής περιποίησης του. Ο τρόπος ζωής, η διατροφή, ο ύπνος κλπ είναι μερικοί ακόμη παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την εμφάνιση της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram