Η πρόταση για το καλοκαίρι στη Χαλκίδα, μετά την καραντίνα

Δημοσιεύθηκε 25 Απριλίου, 2020

Είναι γεγονός πως η ζωή μας, η καθημερινότητα μας και οι συνήθειες μας θα αλλάξουν μετά την καραντίνα και αν δεν προσαρμοστούμε ή αν δεν δημιουργήσουμε νέα δεδομένα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για όλους.

Θα εστιάσω στην διασκέδαση αφού μετά το «μένουμε σπίτι» όλοι μας θα έχουμε την ανάγκη να πάμε μια βόλτα, να δούμε λίγο κόσμο και να απολαύσουμε ένα γεύμα, έναν καφέ ή ένα ποτό στην παραλία μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μέτρα που θα δημιουργηθούν στα καταστήματα εστίασης θα είναι πολύ δύσκολα με απώτερο στόχο την υγεία όλων μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραπεζοκαθίσματα θα μειωθούν μέχρι και στα 2/3 για να παρέχουν την ασφαλή απόσταση των 2 μέτρων και ο κόσμος που θα εισέρχεται σε ένα μαγαζί θα είναι πολύ λιγότερος από πριν. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως μια τέτοια κίνηση αν και αναγκαία πλέον θα μπορούσε να είναι καταστροφική για μια επιχείρηση και τους εργαζόμενους της όπως και την τοπικη οικονομία μιας περιοχής.

Η οικονομία της Χαλκίδας, είναι γνωστό, πως βασίζεται κυρίως στην εσωτερική κατανάλωση και πολλά καφέ μπαρ απασχολούν αρκετούς εργαζόμενους. Θα μπορούσαν, λοιπόν, τα μαγαζιά στην παραλία της πόλης μας να μετατρέψουν την πρόσοψη τους σε ενα  take away bar όπου ο κόσμος χωρίς να συνωστίζεται  μέσα στο μαγαζί να μπορεί να πάρει τον καφέ η το ποτό του στο χέρι και να το απολαύσει στον πεζόδρομο, στο παγκάκι ή ακόμα και περπατώντας στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Η συγκεκριμένη κίνηση αν καθιερωθεί από όλα τα καταστήματα θα μπορούσε να είναι σωτηρία για τους καταστηματάρχες αφού ο κόσμος θα μοιραζόταν ισότοπα, και σε όλα τα μαγαζιά θα υπήρχε κόσμος ενώ ταυτόχρονα θα υπήρχε και η απαραίτητη ασφάλεια για την υγεία μας. Τα τοπικά μαγαζιά θα παρέμεναν «ζωντανά μιας και πολλά εξ αυτών απασχολούν πάνω απο 30 εργαζόμενους.

Επίσης θα μπορούσε να γίνει Trend ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα από την Αθήνα. Ένα τέτοιο πρωτοποριακό για τα δεδομένα φαινόμενο θα δημιουργούσε στον καταναλωτή την ψευδαίσθηση του "διακοπές στο νησί" και θα στήριζε τον τουρισμό της Χαλκίδας.

Ας μην γελιόμαστε, για τα επόμενα 2 χρόνια θα ξεχάσουμε τις διακοπές σε περιοχές μακριά απο τον τόπο κατοικίας μας και θα αποφύγουμε την άσκοπη σπατάλη. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι οικονομικά για όλους μας, αν όμως κινηθούμε σωστά είναι σίγουρο πως όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε και θα βγούμε απ αυτό πιο δυνατοί. Η τοπική οικονομία της πόλης πρέπει να κινηθεί εναλλακτικά και το κυριότερο, πρέπει να αντέξει...

Γράφει ο Πάνος Αγιαννίτης

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram