OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

TRAVELING OFF Magazine 8 Νοεμβρίου 2019

Προκόπι Ευβοίας : Εκεί που η φύση σε καθηλώνει με την ομορφιά της.

Η φυσική ομορφιά του τόπου.

Το Προκόπι, αποτελεί την καρδιά του ιδιαίτερα χαρισματικού βορείου τμήματος της Εύβοιας. Απέχει  περίπου 59 χλμ. Από την Χαλκίδα και άλλα τόσα από τις μαγευτικές βόρειες παραλίες της μεγαλονήσου.

Χτισμένο πάνω στο δρόμο, που συνδέει τη Χαλκίδα με τον Ευβοϊκό Βορρά, ακριβώς μετά από ένα στενό φυσικό πέρασμα(Δερβένι), βρίσκεται υποχρεωτικά στην πορεία όλων των ταξιδιωτών από και προς την Βόρεια Εύβοια, αποτελώντας τον ιδανικότερο σταθμό του ταξιδιού τους.

 
 
 
 
 
 

Την παραδεισένια εικόνα της φύσης στην περιοχή, όπου βρίσκεται το Προκόπι, μπορεί να αντιληφθεί κανείς απολαμβάνοντας τη από την κορυφή του Κανδηλίου (υψομ. 1.225 μ.), που υψώνεται πάνω από τις ακτές του Ευβοϊκού κόλπου, σχηματίζοντας μία μακριά, απότομη κορυφογραμμή μεταξύ Λίμνης και Πολιτικών.

Ιδανική αφετηρία για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τις ομορφιές της Βόρειας Εύβοιας, το σημερινό Προκόπι ,έχει γίνει ευρύτερα γνωστό ως ένα πνευματικό και πολιτισμικό θησαυροφυλάκιο του ορθόδοξου ελληνισμού, συμπυκνωμένο στο ιερό σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου,γνωστότατο προσκυνηματικό προορισμό των απανταχού της γης ορθόδοξων χριστιανών.

Εκτός του ιερού προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, το Προκόπι έχει προσφέρει πολλά ακόμη ενδιαφέροντα στους επισκέπτες του. Ένα από αυτά ακόμη ενδιαφέροντα στους επισκέπτες του. Ένα από αυτά είναι το ξύλινο  Μουσείο του Δάσους δίπλα στο σχολείο επί του δρόμου Χαλκίδας- Αιδηψού. Αξίζει επίσης η επίσκεψη στον παλαιό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου  καθώς και ένα υπέροχο οδοιπορικό στον πυκνόφυτο λοφίσκο που εκτείνεται απέναντι στο ναό του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου.

Με ορμητήριο το Προκόπι ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το μοναδικό φυσικό πλούτο της γύρω περιοχής οργανώνοντας μικρές περιπατητικές εξορμήσεις στο καταπληκτικό πλατανοδάσος του Κηρέα και τα γραφικά εξωκλήσια, που στολίζουν τόσο την πεδιάδα όσο και τις πλαγιές του Κανδηλίου.

Από τα καταστήματα του Προκοπίου οι επισκέπτες  μπορούν να προμηθευτούν χειροτεχνήματα, αγιογραφίες και τοπικά προϊόντα (μέλι, ζυμαρικά, προϊόντα κρέατος με συνταγές ευβοϊκές και καππαδοκικές, γλυκά κ.α).

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Πώς οι Δανοί έγιναν πλουσιότεροι εν μέσω πανδημίας
  • 5 “ερωτικοί” χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα!
  • Αυτοί είναι οι 10 ασφαλέστεροι προορισμοί για Χριστούγεννα στην Ευρώπη
Previous Post: « Η πρώτη ανάρτηση της Μαρτίνας μετά την αποχώρηση! (photo)
Next Post: Τα γλυκά λόγια της Μενεγάκη στον…Άγγελο της καρδιάς της! (photo) »
  • Πως να αφαιρέσετε το τζελ από τα νύχια σας μόνες σας!
  • Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας : Ακόμα ένα αριστοκρατικό ορόσημο της πόλης!
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • Η καλλονή του GNTM Κάτια Ταραμπάνκο και ο Χαλκιδέος σύντροφός της!
  • «Κουκουβάγια» : Κατέχει την σοφία του καφέ
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH