Πότε ανοίγουν καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, εμπορικά , σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις?

Δημοσιεύθηκε 18 Απριλίου, 2020

Η έως τώρα θετική επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας επιτρέπει στο Μέγαρο Μαξίμου, στους ειδικούς και στα συναρμόδια υπουργεία να επεξεργάζονται εδώ και μέρες το σχέδιο μερικής άρσης των περιορισμών που έχουν παρθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μολονότι, το ακριβές χρονοδιάγραμμα της επιστροφής στην κανονικότητα θα οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα – μετά και τις κρίσιμες ημέρες του Πάσχα – το επικρατέστερο σενάριο θέλει την κυβέρνηση να προβλέπει ότι στο κύμα του Μαΐου θα περιλαμβάνεται η εμπορική λειτουργία καταστημάτων χαμηλού συνωστισμού και η επιστροφή στα θρανία για την Γ’ Λυκείου, ώστε να πραγματοποιηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις μία έως δύο εβδομάδες μετά την αρχικώς προγραμματισμένη διεξαγωγή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εως το τέλος Μαΐου αναμένεται να υπάρξει σταδιακή επαναλειτουργία των δικαστηρίων, αρχής γενομένης από αυτά που δεν παρουσιάζουν συνωστισμό αλλά και οι διοικητικές μονάδες του κράτους, όπως οι εφορίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Μουρελάτου για το OPEN, με βάση τον κυβερνητικό προγραμματισμό, τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν υπό όρους αυστηρής τήρησης των κανόνων υγιεινής, οι εξής χώροι:

Καφέ, μπαρ και εστιατόρια
Πολιτιστικοί χώροι και μουσεία
Λίγο αργότερα θα επαναλειτουργήσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα. Σταδιακά, θα αρθούν και τα περιοριστικά μέτρα για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε – κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσής του, πάντως, την Τρίτη– στους παράγοντες που θα κρίνουν την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Ο καθηγητής χρησιμοποίησε τρεις λέξεις «κλειδιά» αναφερόμενος στην άρση των περιοριστικών μέτρων και αυτές ήταν οι εξής: «προσεκτικά, σταδιακά, ελεγχόμενα».

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram