Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάς τα σουτιέν σου

Δημοσιεύθηκε 19 Φεβρουαρίου, 2021

Αν σου έλεγε κάποιος πως το σουτιέν που φοράς αυτή τη στιγμή πιθανότατα πρέπει να πεταχτεί πώς θ' αντιδρούσες; Κι όμως, για κάποιες από εμάς είναι αλήθεια!

Σύμφωνα με τον Lyn Lewis, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας εσωρούχων Journelle «τα σουτιέν έχουν ημερομηνία λήξης και συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, όπως όλα τα άλλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσο καιρό όμως πρέπει να κρατάμε τα σουτιέν; Πιθανώς όχι περισσότερο από έξι μήνες, λένε οι ειδικοί. «Εάν έχετε μια μεγάλη επιλογή από σουτιέν μπορείτε να τα κρατήσετε περισσότερο από έξι μήνες προτού τα αντικαταστήσετε , και με την προϋπόθεση φυσικά ότι τα φροντίζετε σωστά», αποκάλυψε ο Ali Cudby, ιδρυτής της Fab Foundations στο Real Simple. Για παράδειγμα «η τοποθέτηση του σουτιέν στο στεγνωτήριο καταστρέφει την ελαστικότητά τους πολύ πιο γρήγορα, οπότε αν θέλετε τα σώσετε τα σουτιέν σας από πρόωρο θάνατο αφήνοντάς τα να στεγνώσουν στον αέρα και πλύνετε τα στο χέρι όταν είναι δυνατόν», συνέχισε ο Ali.

Εάν το σουτιέν σου αρχίσει να χάνει το σχήμα του, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι ένα νέο σουτιέν

Ευτυχώς, υπάρχουν συνήθως πολλές ενδείξεις που μας αποκαλύπτουν ότι τα σουτιέν μας πρέπει να αντικατασταθούν. Για παράδειγμα, «Θα πρέπει να χωρούν δύο έως τρία δάχτυλα ανάμεσα στο σουτιέν και το δέρμα σας όταν είναι κλειστό», λέει ο Lewis στην HuffPost. Ο Lewis εξήγησε ότι αν είναι πιο ελαστικό «ίσως είναι καιρός να το αντικαταστήσετε».

Επίσης εάν μπορείς να δεις καθαρά το περίγραμμα ενός σουτιέν μέσα από ένα μπλουζάκι, είναι πιθανό επειδή το σουτιέν έχει ξεχειλώσει», πρόσθεσε. «Αυτό σημαίνει ότι δεν υποστηρίζει σωστά το στήθος σου», συνεχίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram