Πώς θα διώξεις την άσχημη μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι

Δημοσιεύθηκε 18 Απριλίου, 2024

Μπαίνεις στο σπίτι και αισθάνεσαι ότι μυρίζει σαν τασάκι; Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν μερικές εύκολες αλλά αποτελεσματικές λύσεις για να διώξεις την τσιγαρίλα και να φέρεις άρωμα φρεσκάδας στον χώρο.

Πώς θα το κάνεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βήμα 1ο: Άνοιξε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες όση ώρα καθαρίζεις. Χρησιμοποίησε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ένα πανί για να σκουπίσεις όλες τις σκληρές επιφάνειες με διάλυμα λευκού ξιδιού το οποίο έχεις αναμείξει με ισόποσα μέρη ζεστού νερού.

Μπορείς επίσης αν ψεκάσεις τους τοίχους με ένα μείγμα από 1/2 φλιτζάνι αμμωνία, 1/4 φλιτζάνι ξύδι, 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και λίτρο ζεστό νερό. Καθάρισε σχολαστικά τοίχους, πόρτες, πόμολα, φωτιστικά, οροφές, ανεμιστήρα και οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με τον καπνό.

Βήμα 2ο: Στη συνέχεια επικεντρώσου στα ριχτάρια, το χαλί και την ταπετσαρία. Πασπάλισε τα πάντα με μαγειρική σόδα και άφησέ την να δράσει για μερικές μέρες. Μόλις η μαγειρική σόδα έχει απορροφήσει τη μυρωδιά, σκούπισε καλά τα υφάσματα με ηλεκτρική σκούπα.

Βήμα 3ο: Εξαέρωσε καλά τον χώρο αφήνοντας ανοιχτά παράθυρα και πόρτες για αρκετές ώρες. Αν έχεις ανεμιστήρα βάλτον σε λειτουργία για να επιταχύνεις τη διαδικασία.

Aν η δυσοσμία παραμένει στον χώρο τοποθέτησε κάπου ένα μπολ με ξύδι (ή μηλόξυδο) και άφησέ το να απορροφήσει τις μυρωδιές. Διαφορετικά μπορείς να αγοράσεις την ειδική αρωματική άμμο σταχτοδοχείου που διατίθεται στην αγορά σε πολύ προνομιακή τιμή. Γέμισε το τασάκι με την άμμο και άφησέ το να «τραβήξει» την μυρωδιά του τσιγάρου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram