Πώς θα αποφύγεις το σπάσιμο στις άκρες των μαλλιών σου

Δημοσιεύθηκε 17 Φεβρουαρίου, 2024

Το πιστολάκι μαλλιών είναι καθημερινότητα για όλες μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να λουστούμε ή να έχουμε μια bad hair day και να μην επιστρατεύσουμε το σεσουάρ με τη βούρτσα για να σώσουμε την κατάσταση. Από την άλλη, όλες ξέρουμε ότι η θερμότητα και η συχνή χρήση του κάνουν κακό στην τρίχα. Την ταλαιπωρούν, την καταστρέφουν με αποτέλεσμα πολλές φορές να βλέπουμε τις άκρες μας σπασμένες.

Τι κάνουμε; Λέμε όχι στη χρήση του σεσουάρ; Αδύνατον! Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά tips για προστασία των μαλλιών όσο χρησιμοποιείς πιστολάκι, που πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και κάπως έτσι δεν θα σκέφτεσαι κάθε φορά ότι ναι μεν φτιάχνεις ωραία τα μαλλιά σου, αλλά στην ουσία τα καταστρέφεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα tips για να μην επηρεάσει το πιστολάκι την τρίχα σου
Καλό στέγνωμα με πετσέτα ή T-shirt

Αφού λουστείς και βγεις από το μπάνιο, αφαίρεσε την περισσότερη υγρασία από τα μαλλιά σου με μια πετσέτα ή ακόμα καλύτερα με ένα βαμβακερό, παλιό T-shirt. Προσοχή, όμως! Μην τρίψεις τα μαλλιά, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να προκαλέσεις σπάσιμο της τρίχας. Απλώς ταμπονάρισέ τα απαλά. Έτσι, θα έχει φύγει το πολύ νερό και δεν θα χρειάζεται με τις ώρες να περνάς πάνω από τα μαλλιά το πιστολάκι.

Χρησιμοποίησε σπρέι θερμοπροστασίας

Ψέκασε τα μαλλιά με σπρέι κατά της θερμότητας προτού χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι. Έτσι, δεν θα ταλαιπωρήσεις την τρίχα και θα έχεις πάντα λαμπερά και υγιή μαλλιά.

Ξέμπλεξε με προσοχή

Πριν ξεκινήσεις το στέγνωμα με το πιστολάκι, ξέμπλεξε τα μαλλιά με μια χτένα ή βούρτσα, αλλά με προσοχή. Η καλύτερη και πιο φιλική προς την τρίχα τεχνική είναι να ξεμπλέκεις ξεκινώντας από τις άκρες προς τις ρίζες.

Απόφυγε την πολλή ένταση

Ούτε την πιο υψηλή θερμοκρασία, ούτε ένταση με τα χέρια χρειάζεσαι για να στεγνώσεις καλά τα μαλλιά σου με το πιστολάκι. Βάλε το, λοιπόν, σε μέτρια θερμοκρασία και περνώντας απαλά τα χέρια σου ανάμεσά τους, στέγνωσέ τα.

Κράτα… αποστάσεις

Μην μπερδεύεσαι με τον Covid-19 και τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα μιλάμε για μαλλιά. Και για να μην τα ταλαιπωρήσεις από το πιστολάκι, καλό είναι να το κρατάς σε αρκετή απόσταση από αυτά. Ναι, θα χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να τα στεγνώσεις, αλλά τουλάχιστον δεν θα τα έχεις ταλαιπωρήσει.

Αν δεν είναι απαραίτητο… απλά απόφυγέ το

Εντάξει, αυτό δεν το λέμε για τον χειμώνα. Μην πάθεις και κανένα κρύωμα. Το καλοκαίρι, όμως, που τα 40άρια κάνουν πάρτι μπορείς και να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram