Πως να κόψεις σωστά τα μαλλιά σου μέσα στο σπίτι

Δημοσιεύθηκε 26 Απριλίου, 2020

Τα κομμωτήρια εν μέσω κοροναϊού έκλεισαν αλλά τα μαλλιά μας μακραίνουν. Μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνες μας; Με τη σωστή κατεύθυνση το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές.

Αρχικά προτιμήστε ένα κοφτερό ψαλίδι και μια πολύ καλή χτένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1.Λούστε καλά τα μαλλιά σας και μην τα στεγνώσετε

Φροντίστε τα μαλλιά σας να είναι απαλά και λεία, αυτό θα το πετύχετε με το να εφαρμόσετε το σωστό σαμπουάν, το ανάλογο μαλακτικό και την μάσκα μαλλιών. Τα υγρά μαλλιά είναι πιο εύκολο να «δουλευτούν» με το ψαλίδι και τη χτένα. Στεγνώστε τα ελαφρώς με μια πετσέτα και χτενίστε τα πολύ καλά για να μην είναι μπερδεμένα.

2.Ξεχωρίστε τα μαλλιά σε μέρη

Πάρτε ένα πιαστράκι και απομονώστε το πάνω μέρος των μαλλιών και κάντε το ίδιο και με τις υπόλοιπες τούφες μαλλιών. Χρησιμοποιείστε πιαστράκια για να κάνετε αυτή την δουλειά και βεβαιωθείτε πως είναι καλά στερεωμένα για να μην μπλέκονται στη μέση όταν “δουλεύετε” την κάθε τούφα με το ψαλίδι. Θα ξεκινήστε από τις κάτω πλευρές των μαλλιών και θα συνεχίσετε στις πιο πάνω.

3.Δουλέψετε τις άκρες

Για να κόψετε τις άκρες των μαλλιών θα χρειαστεί πρώτα να υπολογίσετε το μήκος που επιθυμείτε. Πιάστε τις άκρες για να δείτε σε τι κατάσταση είνα και αν είναι κατεστραμμένες και έχουν πολύ ψαλίδα υπολογίστε ότι θα χρειαστεί συνήθως να κόψετε γύρω στα 6 εκατοστά για να “καθαρίσετε” καλά το μαλλί και να το φρεσκάρετε.

4.Μετρήστε το μήκος που θέλετε να κόψετε

Πάρτε μια τούφα με τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο και κατεβάστε την μέχρι λίγο πάνω από το σημείο που θέλετε να είναι τα μαλλιά σας. Βεβαιωθείτε πως τα μαλλιά δεν είναι καθόλου μπλεγμένα, αλλά απόλυτα ίσια. Τα μαλλιά σας θα είναι πιο κοντά όταν θα στεγνώσουν, οπότε πρέπει να το υπολογίσετε και αυτό στο κόψιμο. Μπορείτε στην συνέχεια να κόψετε και άλλο, αν όντως το θέλετε.

5.Ξεκινήστε το κούρεμα

Βάλτε το ψαλίδι λίγο πιο κάτω από τα δάχτυλά σας και με αργές κινήσεις ξεκινήστε το τριμάρισμα. Κρατήστε τα δάχτυλα σταθερά για να μην μπερδευτείτε με το μήκος που έχετε υπολογίσει. Αν θέλετε οι άκρες να είναι απόλυτα ίσιες, κόψτε τα μαλλιά αυστηρά οριζοντίως. Αν όμως θέλετε οι άκρες να είναι πιο χαλαρές, τότε κρατήστε το ψαλίδι κάθετα και κόψτε τα μαλλιά. Αυτό θα δώσει ένα πιο αέρινο στυλ στις άκρες.

6.Ελέγξτε ότι το μήκος είναι ίδιο

Όταν έχετε τριμάρει τις άκρες, βεβαιωθείτε πως είναι στο ίδιο μήκος και ότι δεν ξεφεύγουν. Χρησιμοποιείστε τα δάχτυλά σας για να το κάνετε check και τοποθετήστε τα δάχτυλα από την μία και από την άλλη πλευρά των μαλλιών, αλλά ακριβώς στο ίδιο μήκος. Έτσι θα δείτε αν οι άκρες είναι ίσες παντού.

7.Στεγνώστε τα μαλλιά

Τέλος στεγνώστε τα μαλλιά σας με ένα πιστολάκι και ελέγξτε αν βρίσκονται στο ίδιο μήκος. Δείτε αν τα μαλλιά σας είναι καλά όταν είναι στεγνά και αν παρατηρήσετε ότι το μήκος δεν είναι σωστό, βρέξτε ξανά τα μαλλιά και επιχειρήστε να κάνετε διορθώσεις. Μην κάνετε υπερβολές και κόψτε λίγο-λίγο κάθε φορά!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram