Πώς να φροντίζεις τα πουλόβερ σου ώστε να είναι πάντα σαν καινούργια

Δημοσιεύθηκε 30 Οκτωβρίου, 2020

Τα πρώτα κρύα της σεζόν έκαναν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους και εμείς τρέχουμε να αντικαταστήσουμε τα πιο ελαφριά ρούχα με το πιο αγαπημένο χειμερινό item, τα πουλόβερ. Έχουν ιδιαίτερη θέση στην γκαρνταρόμπα και την καρδιά μας αφού είναι ζεστά, άνετα και φοριούνται κυριολεκτικά από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ναι, τα πλεκτά μας αρέσουν πολύ και δεν ντρεπόμαστε να το ομολογήσουμε. Κάθε φορά που προσθέτουμε ένα στην ντουλάπα μας, ευχόμαστε να διατηρήσει για πάντα το χρώμα και την απαλή υφή του. Ωστόσο το πλύσιμο, η λανθασμένη αποθήκευση και άλλες καθημερινές συνήθειες, φθείρουν τα πουλόβερ σου και μελλοντικά τα καταστρέφουν.
Για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε σήμερα να μοιραστούμε μαζί σου τα πιο χρήσιμα και αποτελεσματικά tips, που θα παρατείνουν το χρόνο ζωής των αγαπημένων σου πουλόβερ και θα τα κάνουν να φαίνονται σαν καινούργια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Προσοχή στο πλυντήριο

Διάβασε προσεκτικά την ετικέτα του ρούχου σου για να δεις αν μπορείς να το πλύνεις στο πλυντήριο. Είναι σημαντικό αν το πουλόβερ σου είναι μάλλινο ή μάλλινο με συνθετικό αφού το κάθε υλικό απαιτεί διαφορετικό τρόπο για να καθαρίσει.

https://www.instagram.com/p/CGZXyd4lXiI/?utm_source=ig_embed

2) Πες όχι στις κρεμάστρες

Απόφυγε να κρεμάς τα πουλόβερ σου σε κρεμάστρες γιατί σύντομα θα χάσουν τη φόρμα τους. Είναι προτιμότερο να τα διπλώσεις όμορφα και να τα βάλεις σε κάποιο συρτάρι.

3) Σωστή αποθήκευση

Για όσο διάστημα έχεις στην άκρη τα χειμερινά σου, καλό είναι να αποθηκεύεις τα πλεκτά σε υφασμάτινες σακούλες και όχι σε πλαστικές ώστε να είσαι απόλυτα σίγουρη ότι δεν θα έχει μέσα υγρασία.

4) Μάλλινα vs συνθετικά πουλόβερ

Τα μάλλινα πουλόβερ μπορούν να αεριστούν για αρκετές ώρες και να φορεθούν ξανά. Αυτό δεν ισχύει όμως για τα συνθετικά αφού απαιτούν πλύσιμο στο χέρι με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram