Πώς να διαχειριστείτε ένα πιεστικό σύντροφο;

Δημοσιεύθηκε 1 Ιουνίου, 2020

Η πίεση είναι ένας παράγοντας που μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου με το σύντροφό σου και να σου δημιουργήσει άσχημα συναισθήματα, όπως θυμό, απογοήτευση και λύπη.

Διάβασε παρακάτω τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις τέτοιες καταστάσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάρε πρωτοβουλίες

Αν αισθάνεσαι πως ο σύντροφός σου σε πιέζει ίσως του έχεις αφήσει χώρο να ελέγχει τα πράγματα στη σχέση σας και κρατάς μια περισσότερο παθητική στάση.

Ήρθε η στιγμή λοιπόν να πάρεις πρωτοβουλίες, για διάφορα ζητήματα που αφορούν εσάς και τη σχέση σας, από το πιο μικρό μέχρι και το πιο σημαντικό. Προσπάθησε με τη στάση σου και τις πράξεις σου να φέρεις μια καλύτερη ισορροπία στη σχέση σας και να επενδύσεις στη ουσιαστική επικοινωνία.

Δώσε χώρο και χρόνο στον εαυτό σου

Όσο περισσότερο μένεις προσκολλημένη στη σχέση σου και δεν αφιερώνεις χρόνο σε ασχολίες και ανθρώπους που αγαπάς, τόσο περισσότερο ευάλωτη θα είσαι στην πίεση που εισπράττεις από τον σύντροφό σου. Προσπάθησε λοιπόν να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να ασχοληθείς με χόμπι, δραστηριότητες, τη δουλειά σου και τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

Μάθε να λες όχι

Πιεστικός σύντροφος: Μήπως φταις λίγο και εσύ; Πριν απαντήσεις θυμήσου πως μόνο εσύ μπορείς να αποφασίζεις για τον εαυτό σου και πως εσύ είσαι υπεύθυνη για τις επιλογές σου. Μπορεί να σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να λες «όχι »στις απαιτήσεις του συντρόφου σου, όμως έχει έρθει η στιγμή να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις και να μην υποκύπτεις στις επιθυμίες του συντρόφου μόνο και μόνο για να τον ευχαριστήσεις.

Μη φοβάσαι να περάσεις χρόνο με τους φίλους σου

Μερικές φορές το καλύτερο πράγμα για ένα ζευγάρι είναι να περάσει λίγο χρόνο μακριά ο ένας από τον άλλο. Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσεις χρόνο στους φίλους σου και να πάρεις κάποιες αποστάσεις από τη σχέση σου. Μην ξεχνάς πως κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει να δεις από μια νέα οπτική τη σχέση σου και να σκεφτείς τι είσαι διατεθειμένη και τι όχι να αντιμετωπίσεις.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram