Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν οι ιδιοφυΐες ;

Δημοσιεύθηκε 27 Οκτωβρίου, 2020

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν ακούς τη λέξη ιδιοφυΐα είναι ένας πάρα πολύ έξυπνος άνθρωπος. Κάποιος που ανήκει σε αυτήν την ελίτ ανθρώπων που έχουν πολύ υψηλό IQ.

Ένας καθηγητής Μουσικής στο Πανεπιστήμιο Yale έχει διαφορετική άποψη. Ο Δρ. Craig Wright αναρωτιέται για το τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τις ιδιοφυΐες από τον μέσο όρο. «’Ολοι χρησιμοποιούν τον όρο αλλά κανείς δεν δίνει τον ορισμό. Δεν πρόκειται όμως για μία απλή μαθηματική εξίσωση. Αυτό όμως που μένει είναι το κατά πόσο επηρεάζουν την κοινωνία. Αν υπάρχει αντίκτυπος στους ανθρώπους μακροπρόθεσμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

bulb conceptual creative art

Οι ιδιοφυΐες έχουν απαραίτητα υψηλό IQ;
«Το IQ είναι υπερεκτιμημένο. Είναι ένα standard τεστ που αφορά πολύ συγκεκριμένα κομμάτια δεξιοτήτων. Για εμένα, το σημαντικό είναι η πολλαπλή νοημοσύνη. Αυτό που πρέσβευε ο Αμερικανός ψυχολόγος Howard Gardner. Υπάρχουν πολλά είδη νοημοσύνης. Ο Γκάντι και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχαν ικανότητες που δεν μετρήθηκαν με τα κλασικά τεστ IQ», υποστηρίζει ο Δρ. Wright.

Ο ειδικός υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλές κρυμμένες συνήθειες πίσω από μία ιδιοφυΐα. Μερικές εξ αυτών είναι η περιέργεια, το πάθος, το ρίσκο αλλά και το θάρρος να είσαι επαναστάτης. Αλλά το κοινό όλων αυτών είναι το ότι πηγαίνουν κόντρα στη γνώμη της πλειοψηφίας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram