Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να ποστάρεις στο Instagram το 2021;

Δημοσιεύθηκε 25 Φεβρουαρίου, 2021

Αν υπάρχει ένα θέμα που μας απασχολεί με τα ατομικά μας social media και τα post που ανεβάζουμε, αυτό είναι το πότε είναι η ιδανική μέρα και ώρα για να ποστάρουμε και να πάρουμε τα περισσότερα likes.

Και αυτό μάλλον ανάλογα με τους αλγόριθμους αλλάζει. Σε μια έρευνα που έγινε μια μαθήτρια ήταν αποφασισμένη να βρει την ιδανική μέρα και ώρα. Γι’ αυτό ανέβαζε φωτογραφίες κάθε μέρα σε διαφορετικές ώρες για να να δει ποια είναι η κατάλληλη, ανάλογα με τα likes που είχε ανά λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις έναν ιδανικό χρόνο δημοσίευσης είναι να δοκιμάσεις το χρονοδιάγραμμα των αναρτήσεών σου για να δειςε ποιος χρόνος ανάρτησης δημιουργεί την μεγαλύτερη αφοσίωση κοινού. Αν όμως δεν έχεις αρκετούς πόρους ή χρόνο για να πραγματοποιήσεις τις δικές σου δοκιμές, το Sprout Social, μια πλατφόρμα διαχείρισης κοινωνικών μέσων με περισσότερους από 20.000 πελάτες, σε καλύπτει.

Κατά μέσο όρο, ο καλύτερος χρόνος για δημοσίευση στο Instagram είναι μεταξύ 10 π.μ. και 3 μ.μ. CDT. Ωστόσο, το επίπεδο αφοσίωσης που έχεις μπορεί να αλλάξει δραματικά ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας που δημοσιεύεις. Οι καλύτερες ημέρες για δημοσίευση στο Instagram είναι Τετάρτη όλη την ημέρα, αλλά ιδιαίτερα περίπου στις 11 π.μ. και Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 11 π.μ.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αν και το διάστημα 10 π.μ. - 3 μ.μ. θεωρείται η καλύτερη ώρα της ημέρας για δημοσίευση στο Instagram, η ημέρα της εβδομάδας στην οποία δημοσιεύεις μπορεί να αλλάξει το πόσα likes παίρνεις στην πραγματικότητα από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Η δημοσίευση στις 7:00 π.μ. CDT από Τετάρτη έως Παρασκευή δημιουργεί μερικές από τα υψηλότερα engagements - οι άνθρωποι συνήθως ελέγχουν τα τηλέφωνά τους αμέσως μόλις ξυπνήσουν.

Η δημοσίευση από τις 11:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. CDT τις καθημερινές δημιουργεί επίσης μεγάλο engagement- οι άνθρωποι συνήθως ελέγχουν τα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος ή όταν αρχίζουν να εξαντλούνται από ψυχική ενέργεια μέχρι το τέλος της εργάσιμης ημέρας.

Αν θέλεις να δημοσιεύσεις τα σαββατοκύριακα, δημοσίευσε το Σάββατο περίπου στις 10:00 π.μ. CDT όταν οι άνθρωποι τρώνε brunch ή είναι παρέα με τους φίλους τους. Κατά μέσο όρο, εδώ είναι οι καλύτερες στιγμές στο Instagram κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε κάθε ζώνη ώρας παγκοσμίως

Κυριακή: 8 π.μ. - 2 μ.μ. (Αν και το engagement είναι γενικά χαμηλό αυτήν την ημέρα) Δευτέρα: 11 π.μ. - 2 μ.μ. Τρίτη: 10 π.μ. - 3 μ.μ., * 7 μ.μ. Τετάρτη: 7 π.μ. - 4 μ.μ. (το engagement κορυφώνεται στις 11:00 - 14:00) Πέμπτη: 10 π.μ. - 2 μ.μ., 6 - 7 μ.μ. Παρασκευή: * 9 π.μ. - 2 μ.μ. Σάββατο: 9 - 11 π.μ. * = ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα engagement

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram