Ποια είναι η καλύτερη ώρα να γυμναστείτε αν θέλετε να κάψετε λίπος

Δημοσιεύθηκε 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Η άσκηση αλλά και οποιαδήποτε μορφή σωματικής δραστηριότητας είναι η κινητήριος δύναμη για να έχεις καλή υγεία και ψυχολογία, αλλά και ένα υγιές και καλλίγραμμο σώμα.

Έρευνες, μελέτες, επιστήμονες συμφωνούν ότι το μυστικό για μία καλύτερη ποιότητα ζωής βρίσκεται στην υιοθέτηση ενός δραστήριου τρόπου ζωής!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γυμναστική μειώνει το λίπος γύρω από την κοιλιά, το οποίο, σε αντίθεση με το συσσωρευμένο λίπος σε άλλα σημεία (π.χ. γοφοί), αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών όπως διαβήτης και καρδιακά νοσήματα. Δεν είναι εύκολο να μειωθεί το λίπος σε αυτό το σημείο γι’αυτό χρειάζεται αρκετή προσπάθεια, κυρίως αεροβική άσκηση.


Ποια είναι όμως η καλύτερη ώρα να γυμναστείτε αν θέλετε να κάψετε λίπος;

Η απάντηση είναι το πρωί καθώς η πιο ευεργετική ώρα για την υγεία σου, όπου αποκομίζεις και τα μεγαλύτερα οφέλη. Κι αυτό γιατί τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι έως και 30% υψηλότερα. Η τεστοστερόνη βοηθά στη μυϊκή ανάπτυξη.

Στους άνδρες, αυξάνεται η ικανότητα ανάπτυξης της μυϊκής μάζας. Ενώ στις γυναίκες, η τεστοστερόνη ενισχύει τη μυϊκή δύναμη και μειώνει τα επίπεδα του σωματικού λίπους.

Άρα υψηλότερα επίπεδα επιτρέπουν να προπονείσαι περισσότερο, σκληρότερα και πιο αποτελεσματικά.

Επιπλέον, καις περισσότερο λίπος. Τα αποθέματα υδατανθράκων είναι ιδιαίτερα χαμηλά το πρωί. Αφού έχεις καταναλώσει το μεγαλύτερο μέρος κατά τη διάρκεια της νύχτας «επισκευάζοντας» και αυξάνοντας το σώμα σου. Οπότε, εάν δεν καταναλώνεις υδατάνθρακες πριν από την πρωινή σου προπόνηση, το σώμα τείνει να καίει λίπος, αντί για υδατάνθρακες ως καύσιμο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram