Το καλοκαίρι είναι ωραίο για πολλούς λόγους, αλλά ο κυριότερος είναι για τις…όμορφες γεύσεις του! Φρούτα και λαχανικά, που το καλοκαίρι τα απολαμβάνουμε περισσότερο γιατί…είναι η εποχή τους! Πάμε να δούμε, ποια από αυτά έχουν περισσότερη διατροφική σημασία από ότι πίστευες!
Ντομάτες: Όταν είναι εκτός εποχής, είναι άνοστες. Αλλά στην εποχή τους, κλέβουν την παράσταση. Είναι από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών.
Μελιτζάνα: Αν και τις βρίσκουμε συνεχώς στην αγορά, οι μελιτζάνες είναι νοστιμότερες αυτό τον καιρό. Έχει ελάχιστες θερμίδες και μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών.
Πεπόνι: Κατάλληλο φρούτο για ενυδάτωση του οργανισμού και λήψη βιταμίνης C.
Νεκταρίνια: Ένα ώριμο νεκταρίνι έχει έντονη, γλυκιά γεύση και μόνο 60 θερμίδες.
Πιπεριά: Τώρα είναι η εποχή για να την κόψετε και να την προσθέσετε σε κάθε φαγητό και σαλάτα σας. Κατάλληλο συστατικό για ενίσχυση της απώλειας βάρους.

Παντζάρι: Το παντζάρι, περιέχει σε μεγάλη ποσότητα κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό, αλλά και ίχνη από σπάνια μέταλλα, όπως ρουμπίνιο και κάσιο. Παράλληλα περιέχει βιταμίνες Β1 και Β2 και φυσικά υδατάνθρακες, ίνες, αλλά και πρωτεΐνες.
Σταφύλι: Με σπουδαία οφέλη, ειδικά όσον αφορά στην πρόληψη παθήσεων, όπως αρτηριοσκλήρυνση, υπέρταση, πρήξιμο μετά από τραυματισμό, έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα σταφύλια περιέχουν επίσης θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, σίδηρο, κάλιο και διαφορετικά είδη αντιοξειδωτικών.
Σύκο: Σήμα κατατεθέν του Αυγούστου. Έχει ιδιαίτερη υφή και γεύση, κυρίως όμως αποτελεί καλή πηγή ενέργειας, καλίου, ασβεστίου και σιδήρου.
Μαϊντανός: Πλούσιος σε βιταμίνες Β12, Κ, Α και C, καθώς και σε βήτα- καροτένιο. Επιπλέον είναι μια καλή πηγή φολλικού οξέως και σιδήρου.
Καρπούζι: Αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού μας. Νόστιμο, δροσιστικό και χορταστικό. Περιέχει μόνο 46 θερμίδες ανά φλιτζάνι, αλλά και πολλές βιταμίνες και θρεπτικά ιχνοστοιχεία.
Καλή συνέχεια καλοκαιριού!