Υπάρχουν μερικά φαγητά, που σε άλλα μέρη του κόσμου είναι περιζήτητος μεζές, αλλά εδώ στην Ελλάδα απορούμε με…το ρίσκο που παίρνουν!
Φαγητά που έχουν μέσα τους μέχρι και…υδροκυάνιο, αλλά άνθρωποι του εξωτερικού ρισκάρουν να τα δοκιμάζουν!
Πάμε να δούμε, μερικά από τα πιο επικίνδυνα φαγητά του κόσμου, με πληροφορίες από το RatPack!
Ackee:
Ένα φρούτο από την Τζαμάικα το οποίο είναι πολύ νόστιμο. Αν δεν έχει ωριμάσει, μπορεί μέχρι και να εμποδίσει την παραγωγή γλυκόζης από το συκώτι.
Sannakji:
Στην Κορέα έχει ιδιαίτερη πέραση. Εσύ πρέπει να προσέχεις όμως. Στη ουσία, μιλάμε για ένα ζωντανό χταπόδι.
Αφρικανικός βάτραχος.
Στην Μαύρη Ήπειρο, το προτιμούν όμως είναι τοξικός. Το δέρμα και τα εντόσθιά του έχουν τοξικές ουσίες. Οι ντόπιοι, πάντως, πιστεύουν πως αν η κατανάλωσή του γίνει την εποχή που πρέπει, δεν υπάρχει κίνδυνος.
Cassava:
Οι ρίζες αυτού του φαγητού έχουν υδροκυάνιο. Γενικά, στην Αμερική το δοκιμάζουν όμως ποτέ ωμό και μόνο με μεγάλη προσοχή.
Fesikh:
Πρόκειται για ένα ψάρι της Αιγύπτου το οποίο περνά από διαδικασία ζύμωσης για ένα χρόνο. Πολλοί έχουν πεθάνει αν και οι Αιγύπτιοι δεν ταράζονται ιδιαίτερα.
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε τοξικούς βατράχους και ζωντανά χταπόδια, εσύ μπορείς να φας τον γύρο αμφιβόλου ποιότητας ελεύθερα!