Νερό με λεμόνι: Τα 6 υποτιθέμενα οφέλη του

Δημοσιεύθηκε 5 Απριλίου, 2024

Το νερό με λεμόνι είναι ένα πολύ δημοφιλές ρόφημα σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί σχετικά με το όφελος του, από την αποτοξίνωση μέχρι την παροχή ενέργειας

Πολλοί άνθρωποι χωρίς να γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από το μάρκετινγκ των μέσων ενημέρωσης λαμβάνουν αυτό το ρόφημα ως τελετουργικό με την ελπίδα να χάσουν βάρος ή να έχουν καλή πέψη ή απώλεια λίπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικοί συνήθεις ισχυρισμοί για τα οφέλη του νερού με λεμόνι είναι:

  • Το νερό με λεμόνι ενεργοποιεί την πέψη
  • Το νερό με λεμόνι διώχνει τις τοξίνες
  • Το νερό με λεμόνι προάγει την απώλεια βάρουςRemaining Time-0:00FullscreenMute
  • Το νερό με λεμόνι καταπολεμά τον καρκίνο και την καρδιαγγειακή νόσο
  • Το νερό με λεμόνι προλαμβάνει τα κρυολογήματα
  • Το νερό με λεμόνι μειώνει την εμφάνιση πέτρα στους νεφρούς

Spoiler alert: Δεν υπάρχει καμία μελέτη για το νερό/χυμό λεμονιού που να έχει διεξαχθεί σε ανθρώπους για να δούμε τα οφέλη του. Πειραματίστηκαν μόνο σε ποντίκια και εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε τρωκτικά, επίσης τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου αξιόπιστα για να υπάρχουν όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί για το νερό με λεμόνι.

Το λεμόνι είναι ένα φρούτο που δίνει γεύση, ενώ παρέχει ελάχιστη θρεπτική αξία, που αν δεν πάρουμε, δεν θα μας βάλει σε στερήσεις. Εξάλλου το σώμα μας έχει το δικό του σύστημα αποτοξίνωσης που δεν απαιτεί εξωτερική βοήθεια.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram