Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν και σήμερα

Δημοσιεύθηκε 30 Οκτωβρίου, 2020

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει νέο πακέτο μέτρων που θα ενεργοποιηθεί άμεσα και θα έχει χρονικό ορίζοντα ενός μήνα.

Έως το βράδυ της Πέμπτης, οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζονταν, προκειμένου να «ζυγιστούν» οι εισηγήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, τις οποίες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι στιγμής, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποιες αποφάσεις θα καταλήξει ο πρωθυπουργός, όσον αφορά στα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο. Ωστόσο, στο προσκήνιο βρίσκονται ορισμένα βασικά σενάρια.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ανάμεσα στις προτάσεις των ειδικών που θα πάρει στα χέρια του ο πρωθυπουργός, περιλαμβάνονται:

-Μάσκες παντού, ακόμα και στις «πράσινες» περιοχές.
-Περαιτέρω περιορισμός του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τα σενάρια εξετάζεται οι επιχειρήσεις εστίασης (μπαρ, εστιατόρια) να κλείνουν στις 21:00 ή στις 22:00.
-Απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 00:30, μισή ή μία ώρα μετά το κλείσιμο της εστίασης
-Παράταση της τηλεργασίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό για τις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» -μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει πάντα η αποφυγή ενός καθολικού lockdown. Για το λόγο αυτό, η κίνηση της περαιτέρω ενίσχυσης των μέτρων θα γίνει άμεσα, με το μεγάλο στοίχημα να είναι οι παρεμβάσεις που θα ανακοινωθούν να εφαρμοστούν με απόλυτο τρόπο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram