Μπορείτε να πίνετε αλκοόλ και να αδυνατίζετε;

Δημοσιεύθηκε 18 Οκτωβρίου, 2020

Ο περιορισμός του αλκοόλ κατά τη διάρκεια μιας διατροφής αποτελεί πρόβλημα τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Πράγματι, τα αλκοολούχα ποτά διαθέτουν πολλές θερμίδες και κάπως έτσι αποτελούν την «καυτή» πατάτα της διατροφής μας. Ωστόσο, μην απελπίζεστε: είτε βρίσκεστε σε αυστηρή δίαιτα, είτε επιθυμείτε να διατηρήσετε σταθερό το υγιεινό διατροφικό πλάνο σας, τότε μπορείτε σίγουρα να πετύχετε μια ισορροπία, αφού η απάντηση στο αν μπορείτε να πίνετε άφοβα το αγαπημένο σας ποτό και να αδυνατίζετε είναι «ναι»!

Εάν ακολουθήσετε τα έξυπνα tips που σας προτείνω, μπορείτε να αδυνατίσετε χωρίς να στερηθείτε τα ποτάκια με τις φίλες σας και να αρνηθείτε την κοινωνική σας ζωή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιορίστε τη ζάχαρη
Εάν πίνετε αλκοόλ συχνά, πρέπει να βγάλετε τη ζάχαρη από τον καφέ σας και να μην τρώτε γλυκά. Επειδή το αλκοόλ στην ουσία είναι απλό σάκχαρο, όταν μπαίνει στο σώμα μας μετατρέπεται σε κοιλιακό λίπος. Άρα ζάχαρη και αλκοόλ όταν συνδυάζονται, η κατάσταση χειροτερεύει.

Κάντε τις σωστές επιλογές
Επιλέξτε ποτά, όπως τζιν με σόδα ή με φυσικό χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι, σαμπάνια ή κρασί, που έχουν τις λιγότερες θερμίδες. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε και να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό, αλλά και να παραμείνετε fit και προσηλωμένοι στον διατροφικό σας στόχο

Πείτε «όχι» στους συνδυασμούς ποτών με αναψυκτικά
Μη συνδυάζετε το αλκοόλ με αναψυκτικά, αφού τα τελευταία περιέχουν ζάχαρη και ο συνδυασμός μετατρέπεται σε λίπος ευκολότερα. Υπάρχουν αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε π.χ. τύπου Cola, Tonic Sugar free, λεμονάδα και πορτοκαλάδα χωρίς ζάχαρη.

Μείνετε μακριά από cocktails
Αποφύγετε τα κοκτέιλς και τα έτοιμα ποτά σε μπουκάλι, που συνήθως έχουν πολλές θερμίδες και ζάχαρη. Plus, διαθέτουν πολλά συντηρητικά, που μπορούν να σαμποτάρουν το διατροφικό σας πλάνο.

Υιοθετήστε την κατάλληλη διατροφή
Προσαρμόστε την διατροφή σας ώστε να είναι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και προσαρμοσμένη στον προσωπικό σας μεταβολισμό, το ιστορικό σας και τα γονίδιά σας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram