“Τι μαγειρεύω πάλι σήμερα;” Η ερώτηση που μας παιδεύει όλους καθημερινά. Η προετοιμασία του μεσημεριανού φαγητού έχει εξελιχθεί σε πραγματικό μπελά, ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν τους έντονους ρυθμούς της ζωή μας. Ιδού λοιπόν, ένα ενδεικτικό εβδομαδιαίο μενού με μερικές εναλλακτικές, βασισμένη στις εβδομαδιαίες διατροφικές ανάγκες όλων των ηλικιών που θα σου λύσει τα χέρια.
Δευτέρα: Η εβδομάδα θα μπορούσε να αρχίσει με ένα παστίτσιο, ένα λεμονάτο, ντολμαδάκια ή μια πίτα.
Τρίτη: Για την επόμενη μέρα θα προτείναμε λευκό κρέας ή ψάρι. Γαύρος λεμονάτος, τσιπούρες στον φούρνο, κοτόπουλο με πατάτες ή φιλέτο γαλοπούλας θα μπορούσαν να είναι μερικές από τις επιλογές.
Τετάρτη : Για τη μέση της εβδομάδας, ας ακολουθήσουμε την παράδοση κι ας επιλέξουμε κάτι λαδερό, όπως φασολάκια, αρακά ή αγκινάρες.
Πέμπτη: Μια μέρα με βάση το ρύζι θα μπορούσε να είναι αυτή. Σπανακόρυζο, ριζότο με λαχανικά, πιλάφι με τυρί τριμμένο ή με γιαούρτι είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που θα μπορούσες να κάνεις.
Παρασκευή: Η μέρα ανήκει παραδοσιακά στα όσπρια: Φακές, φασόλια, ρεβύθια έχουν την τιμητική τους.
Σάββατο: Μια μέρα όπου εναλλακτικά επιλέγεις ανάμεσα σε λευκό κρέας και ψάρι ανάλογα με το κέφι και τον χρόνο. Γλυκόξινο κοτόπουλο, κόκορας με χυλοπίτες, σαρδέλες λαδορίγανη, γλώσσες ή ακόμη και καλαμαράκια.
Κυριακή: Μέρα οικογενειακού τραπεζιού, άρα και πιο οικογενειακού φαγητού. Ένα μοσχάρι γιουβέτσι, ένα αρνάκι με πατάτες στον φούρνο, ένα χοιρινό ρολό, σουτζουκάκια με ρύζι ή οι κλασσικές μπριζολίτσες θα μπορούσαν να δώσουν την πιο νόστιμη λύση.
Πηγή womenonly.g