Μάθε πως να καθαρίζεις σωστά τα πινέλα μακιγιάζ

Δημοσιεύθηκε 7 Μαρτίου, 2021

Τα πινέλα του μακιγιάζ συγκεντρώνουν σκόνη, λιπαρότητα, βακτήρια και άλλα στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και να επιβαρύνουν το δέρμα μας. Ακούγεται μάλλον  παράλογο, αφού υπάρχουν για να μας κάνουν πιο όμορφες! Κάνε τον -τακτικό- καθαρισμό των πινέλων σου μέρος της ρουτίνας σου και θα δεις διαφορά.

Πόσο συχνά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πινέλα και τα βουρτσάκια για το μακιγιάζ σου είναι μια επένδυση και θα πρέπει να τα φροντίζεις ανάλογα. Τα ακουμπάς στο πρόσωπό σου καθημερινά και αποτελούν κατάλληλο έδαφος  για την ανάπτυξη βακτηρίων. Προσπάθησε να καθαρίζεις τα πινέλα σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αν όχι συχνότερα. Θα παρατείνεις το χρόνο ζωής τους και θα σε βοηθήσει να αποφύγεις ξεσπάσματα ακμής και δερματικούς ερεθισμούς.

 

icannotknow_17_2_2019_14_12_52_902.jpg

Σαμπουάν για μωρά

Αν δεν έχεις ένα κανονικό καθαριστικό για τα σύνεργα του μακιγιάζ σου, υπάρχουν πολλά εξαιρετικά υποκατάστατα – όπως το σαμπουάν για μωρά! Ξέπλυνε καλά το σαμπουάν και -πολύ σημαντικό- βάλε τα βουρτσάκια και τα πινέλα ξαπλωτά σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Μην βάλεις τα βουρτσάκια και τα πινέλα σου να στεγνώσουν σε όρθια θέση αφού μπορεί το νερό να καταστρέψει και να χαλαρώσει την κόλλα που συγκρατεί τις τρίχες στη θέση τους, κάνοντας τις λαβές να ξεκολλήσουν.

Στέγνωμα

Σε μια πετσέτα, στέγνωσέ τα πινέλα σου "ξαπλωτά" – κατά προτίμηση στην άκρη ενός τραπεζιού ή επάνω στην απλώστρα των ρούχων ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας και να στεγνώσει πιο γρήγορα το κάθε πινέλο. Έχε υπόψη σου πως θα χρειαστεί κάποια ώρα μέχρι να στεγνώσουν τα πινέλα σου, έτσι προτίμησε να τα πλύνεις το βράδυ.

 

 

 

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram