Μανικιούρ στο σπίτι: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Δημοσιεύθηκε 26 Νοεμβρίου, 2020

Το καθεστώς της καραντίνας καθιστά την επίσκεψη σε ένα κέντρο αισθητικής αδύνατη. Παρόλα αυτά, τα άκρα μας και πόσο μάλλον τα χέρια μας δεν γίνεται να μείνουν απεριποίητα και η κατάσταση περνά στα χέρια μας. Ακολουθείστε τα παρακάτω tips για τέλειο μανικιούρ και την εποχή του covid-19.

Λίγα λόγια για την επιδερμίδα των χεριών
Η επιδερμίδα στις παλάμες των χεριών είναι πιο παχιά και δεν έχει τριχοφυΐα, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν όλες τις απαιτούμενες δουλειές της καθημερινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιδερμίδα στο πίσω μέρος των χεριών, ωστόσο, είναι πιο λεπτή και από την επιδερμίδα του προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι τα χέρια σου απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.

Μη χρησιμοποιείτε ζεστό νερό κατά την ώρα του μανικιούρ. Το ζεστό νερό και οι υδρατμοί μπορεί να μαλακώνουν τα πετσάκια, αλλά αφυδατώνουν την επιφάνεια της επιδερμίδα των χεριών. Επομένως, η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι χλιαρή. Για πιο ευχάριστο συναίσθημα προσθέστε μερικά άλατα.

Επενδύστε σε ενυδατικά προϊόντα. Oι κρέμες χεριών έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για να προσφέρουν την εξειδικευμένη προστασία, που έχει ανάγκη η επιδερμίδα, στη συγκεκριμένη περιοχή. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε πως τα χέρια είναι εκτεθειμένα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου για να κατανοήσουμε τις έξτρα «απαιτήσεις» τους. Τη διαφορά από ένα κλασικό ενυδατικό προϊόν σώματος την κάνει η ενισχυμένη σύνθεση και η πλούσια υφή τους. Το ζητούμενο στις κρέμες χεριών είναι να δημιουργήσουν μία προστατευτική «μεμβράνη» στην επιδερμίδα. Βαζελίνη, λανολίνη, βούτυρο καριτέ είναι, λοιπόν, τα πρώτα στη λίστα συστατικά που αποτρέπουν τη διαδερμική απώλεια νερού και ουρία.

Αποφύγετε τα αφρώδη καθαριστικά που περιέχουν επιφανειοδραστικά με υψηλό, αλκαλικό pH, από 9 έως 13, ανεβάζουν το pH της επιδερμίδας- το οποίο είναι όξινο, γύρω στο 5- με αποτέλεσμα να αργεί να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, ευνοώντας έτσι τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων.

Τέλος, η επαναλαμβανόμενη χρήση καθαριστικών και αντισηπτικών, διαταράσσει την ισορροπία του μικροβιώματος της επιδερμίδας, αυξάνοντας τον «αποικισμό» του σε βλαβερά βακτήρια, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν μολύνσεις. Προτιμείστε αντισηπτικά που δεν είναι «σκληρά» για την επιδερμίδα σας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram