Δεν είναι τυχαίο πως σε ορισμένα μέρη του κόσμου, το μάνγκο (Mangifera indica) αποκαλείται ο «βασιλιάς των φρούτων». Καλλιεργείται τα τελευταία 4.000 χρόνια και υπάρχουν εκατοντάδες τύποι μάνγκο, το καθένα με μοναδική γεύση, σχήμα, μέγεθος και χρώμα.
Εκτός από το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά νόστιμο, διαθέτει και ένα εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Τα θρεπτικά συστατικά του έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως βελτίωση του πεπτικού, της όρασης καθώς και χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου. Περιέχει ελάχιστες θερμίδες και είναι ιδανικό σνακ για όσες προσέχουν τη διατροφή τους.
Το μάνγκο είναι γεμάτο με πολυφαινόλες-φυτικές ενώσεις που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό καθώς προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Ενισχύει την καρδιακή λειτουργία, το ανοσοποιητικό και την υγεία του πεπτικού συστήματος.
Ένα μάνγκο παρέχει περίπου το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α, ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και της δραστηριότητας των λευκών αιμοσφαιρίων.